Archív

Gyerek + színház = csoda

A színház a csodák és álmok titokzatos mesedoboza. Lássuk, mi rejlik benne mostanság! – [Böszörményi Gyula programajánlója]

A Gyermekszínház portál színházi programajánlója a lassan beköszöntő tél elején

Közelednek a téli ünnepek, nem meglepő tehát, hogy jön DIÓTÖRŐ herceg uralkodásának ideje. Két bemutató is van a karácsonyi történetből. A Szegedi Kortárs Balett Juronics Tamás koreográfus-rendező irányításával mutatja be Csajkovszkij csodaszép zenéjére komponált DIÓTÖRŐ c. balett előadását a Szegedi Nemzeti Színházban. 5 éves kortól ajánljuk, felnőtteknek is. JEGY

A Színház és Filmművészeti Egyetem harmadéveseinek vizsgáját láthatjuk 2012. október 27.-én az Ódry Színpad-on. A legendás kaposvári előadást idézve (Hoffmann meséje nyomán írta Gothár Péter és Kapec Zsuzsa) DIÓTÖRŐ-t a hallgatók eredeti fantáziája, invenciója, ötletparádéja és elsöprő játékkedve kelti életre. Novák Eszter rendezése. Nem a legkisebbeknek.

A zalaegerszegi Griff Bábszínház Jámbor József A HÁROM DEVIÁNS c. meséjét mutatta be a héten az ORT-IKI bábműhely különleges bőr – fa bábjaival. 6 éven felülieknek.

A legkisebbeknek készítette Haik Viki, Szmirnov Krisztina, Takacs-Kiss Zsuzsanna CIPŐFŰZŐ MASNIBAN c. játékot, az Új Színház-ban.JEGY

A szombathelyi Mesebolt Bábszínház Andersen örökzöld meséjét, A RÚT KISKACSA történetét, Kolozsi Angéla átiratában vitte bábszínpadra Veres András rendezésében. 3 évestől ajánlják az előadást, de nagyobbaknak is jó szórakozást nyújt, a kitaszítottságot minden korosztály átérezheti (sajnos)

A KÁVA új színházi nevelési programja, A HIÁNYZÓ PADTÁRS, középiskolásoknak készült, és az elit iskolák, a roma fiatalok, a szolidaritás, és a szelekció kérdéseit járja körül. Sereglei András rendezésében Hódmezővásárhelyen kerül bemutatásra 2012. november 4.-én.

Új bemutatóval jelentkezik Gál Tamás (Csavar Színház). Ezúttal a Szkéné Színházban láthatjuk DOROTTYA c. előadását . A Helység kalapácsa, a A nagyidai cigányok és a Gergő és az álomfogó (Böszörményi Gyula-Müller Péter Sziámi-Lakatos Róbert) után nem lehet kétségünk, hogy kiváló szórakozást nyújt majd Csokonai csípős diákhumora Gál Tamás csibész stílusában Bodonyi András hegedűkíséretével. 10 éves kortól ajánlható, de középiskolásoknak mindenképpen! JEGY

Gál Tamás Arany János A NAGYIDAI CIGÁNYOK c. elbeszélő költeményét adja elő szombat este a „Szervusztok Pajtikák” bábkiállítás zseblámpás megtekintése után a Bábszíntéren programjában, Kaposváron.

Szintén Gál Tamás rendezésében, a kassai Thália Színház vendégjátékaként egyetlen alkalommal, november 6-n 15h-kor látható a bp. József Attila színházban Böszörményi Gyula-Müller Péter Sziámi-Lakatos Róbert: GERGŐ ÉS AZ ÁLOMFOGÓ c. mesemusicalje. Jegyek korlátozott számban még kaphatók.

IGAZI SZENZÁCIÓ ÉS KIVÁLÓ KARÁCSONYI AJÁNDÉK

A Móra Kiadó jelentette meg Nemes Nagy Ágnes: Bors néni könyve c. verses meséjét Keresztes Dóra rajzaival és DVD melléklettel. A DVD -n a KOLIBRI Színház előadásának felvétele látható Molnár Piroskával a főszerepben, Novák János zenéjével és rendezésében.

A debreceni VOJTINA Bábszínházban A PILLANGÓ ÁRNYÉKA c. szépséges kiállítás már csak november 11.-ig látható. Előkészületben van Örök születés címmel a következő kiállítás Horváth Mari rendezésében.

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top