Archív

Parti Nagy Lajos: Fülkefor és vidéke

fulkefor

Itt egy részletet olvashattok a könyvből, amelynek október 24.-én, szerdán 19 órakor lesz a bemutatója a Nyitott Műhelyben.

„Ez a könyv az első évet, az első 53 írást tartalmazza abból a sorozatból, amit 2011 áprilisában kezdtem el írni az Élet és Irodalom Páratlan oldalán, Magyar mesék címmel. Ezek természetesen álmesék, a népmese bizonyos elemeit, nyelvét imitáló teherbíró kisformák, abszurdok a rögvaló abszurditásáról, hazanzák, glosszák a helyzet margójára. Okom bőven volt rájuk, célom velük csak annyiban, hogy egy hagyományos, mégis szabad műformába „becsatornázzam” az írói, állampolgári köz-érzetemet.”

Parti Nagy Lajos

Gyöngyös pata audiban

Egyszer volt, hol nem volt, avvót, hogy útba vót neki, minek utánna Orbán Viktor foment a várba. Bécsöngetett. Schmitt Pál epp otthol vót, leckézett. Gyere, Pali Gyöngyöspatára, mondotta I. Fülkefor, béjelentkezünk alattomba a Védero kiképzésire, nem árt a küs mozgás az áldott magyar terepen. Karikásustor, airsoft-lövészet muanyag-golóbisokval, kis éji harcászat, minden. Na, Schmitt Pál ezútta nem ellenközött, abba a hejbe bécsukta a füzetjit, bé a koronás tolltartót, oszt ment a kerál után. Vitte a tárogatót, meg a bokszkesztyujit, mer az külön mondva lett, hogy szükséges. Út közbe fovették a Kövér Lászlót, meg a Pintér Sándort, hejszen vót még hely hátul, ne fogyjék hejába az a drága karvalybenzin. Csudák csudája, nem vót forgalom semmi, csak ilyen rendormotoros félék ámbojogtak tél-túl, egy tucat elottük, egy tucat megettük darualakzatba. Alig es nénózkottak párat, mán leértek. Ottan szépen csöngettek, béregisztráltak, amit követoen tevékeny részt vettek a tábor marcona életibe, edzett sportolók lévén maguk es. Az esemény idotartama alatt beszédet mondott Farkas Flórián.

A folytatáshoz kattintson ide!

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top