Archív

Macskakaparás a Bárban és Generációk estje a Kávéházban

hadik 21 flyer

A Hadik Irodalmi Szalon október 24-én a Generációk estjén a szülő-gyermek kapcsolatot boncolgatja a művészeti kiteljesedés világában Cakó Ferenccel és Dániellel, Cserhalmi Györggyel és Sárával, Závada Pállal és Péterrel.

Megérkezett az igazi ősz, visszatértek népszerű irodalmi és képzőművészeti programjaink – írja a kávéház. A Hadik Irodalmi Szalon október 24-én a Generációk estjén a szülő-gyermek kapcsolatot boncolgatja a művészeti kiteljesedés világában. Ezen a rendezvényünkön a részvétel a nagy érdeklődésre való tekintettel regisztrációhoz kötött lesz. Kortárs-est sorozatunk ezúttal a filmkritikáról, a filmkritika szerepéről fog szólni, melyet vendégeink egy kerekasztal beszélgetésen vitatnak meg október 25-én. Új lakói lesznek október 17-től a Szatyor Plazmának, Bada Emőke videó munkáinak beköltözésével, melyek a macskakaparástól a paintball-on át meghökkentő témákat vonultatnak fel. Aki pedig lemaradt a DesignShop.eu eredményhirdetéséről, a fotó és design kiállítást még október 30-ig meglátogathatja.

HADIK KÁVÉHÁZ PROGRAMOK:

Kiállítás:

Gajdov Géza „Szürreális Liturgia” című kiállítás

Gajdov Géza (1952-2009) fiatalon elhunyt grafikus képeiből nyílik kiállítás a Hadik Kávéházban. A művész élete nagyrészét a 11. kerületben töltötte és az élete során nem vált igazán részesévé a hivatalos magyar művészeti kánonnak. „Gajdov rajzainak egyik legfontosabb tulajdonsága sok mindent elmondani képes összetettsége. Szinte mindig sokat markol, szimultán, egyidejű módon emeli be rajzaiba szellemi élményeinek, lelkiállapotának szubjektív lenyomatát. Művészete abszolút figuratív. Munkáiban az expresszivitás és a finom költőiség, poézis egyesül, sőt összegződik”. Feledy Balázs művészeti író

A kiállítás megtekinthető: 2012. október 28-ig.

Irodalom:

Október 24. 19.00 Hadik Irodalmi Szalon vol. 21. Generációk estje

A Hadik Irodalmi Szalon szeptemberi, óriási sikerrel zajló őszi szezonnyitó estje után folytatja havi rendszerességű irodalmi, művészeti estjeit a Hadik Kávéházban. Lassan két éve minden alkalommal egy-egy központi téma köré gyűlve hívunk meg a magyar kortárs irodalmi, művészeti életből alkotókat: írókat, színészeket, képző-és fotóművészeket, hogy az irodalmi múlttal rendelkező Hadik Kávéházban, egy kellemes beszélgetés keretében hozzuk közelebb a művészeti életet a látogatókhoz, s egyedi produkciók, vetítések, szavalás mellett mélyedjünk el együtt a kultúrában. A Hadik Irodalmi Szalon művészeti koncepciója szerint ez alkalommal szintén az irodalom, és a hozzá szorosan kapcsolódó művészeti ágak jeles képviselői érkeznek hozzánk – híres művészek, szintén alkotó gyermekeikkel.

Vendégek: Cakó Ferenc Érdemes-és Kiváló Művész, grafikus, animációs filmrendező, és fia Cakó Dániel, szobrász; Závada Pál József Attila-díjas és Kossuth-díjas író, szociológus és fia Závada Péter zenész, költő; Cserhalmi György Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar színművész és lánya Cserhalmi Sára filmrendező

Háziasszony: Juhász Anna

Újdonság, hogy az eddigi nagy sikerre, és a Hadik Kávéház limitált befogadóképességére tekintettel az est látogatása regisztrációhoz kötött. Jelentkezni az anna_juhasz@hotmail.com címen lehet.

Belépőjegy: 500 Ft, melyet az est előtt a helyszínen válthatnak!

Október 25. 18.00 Kortárs Est kerekasztal-beszélgetés filmkritikusokkal

A Kortárs Online kerekasztal-beszélgetést rendez a Hadik Kávéházban a „Foglalt páholy” irodalmi estek keretében. Kezdő és haladó filmkritikusok beszélgetnek a (film)kritika felelősségéről, szerepéről, jövőjéről.

Vendégek: Rédai Gergely, Schalk Endre Kornél, Soós Tamás és Szeghő Csaba filmkritikusok

Házigazda: Varga Viktor a Kortárs Online rovatvezetője

Zene:

Október 30. 20:30 és 22:30 között Dr. Jazz alias Dr. Tóth Gábor sebész főorvos úr zongorista és Káldi Tamás nagybőgős úr játszik kávéházunkban. Játékukkal a jazz dallamos változatát mutatják be a jazz rajongóinak, repertoárjukban feltűnnek a swing, a latin zene, a Bossa nova és a blues legjobb darabjai saját dalaik mellett. A jazz „nagyjaitól” is kölcsönöznek, játsszák C. Porter, Gerschwin és Duke Ellington műveit is.

Szatyor bár és galéria programjai:

Kiállítás:
Október 17. 19.00 Bada Emőke videó kiállítás megnyitója a Szatyor Plazmán
Egy pillanatra, vagy többre, legyen szíves - Take a moment or more

Megnyitja: Tangl Edit

Bada Emőke elsősorban álló és mozgó képekkel dolgozik, de művészi kisérletei során más kifejezési módokat is alkalmaz, ilyen például az írás, az installáció, tárgyak készítése és események rendezése. Élete nagy részét különböző kontinensek és kultúrák közt töltötte és ezeken a helyváltáson keresztül ismeri meg a világot, majd mutatja be, ahogy ő azt látja. Munkája és utazásai során kultúrák, folyamatok és módszerek határmezsgyéin találja állandóan magát. Munkássága jelenleg a következő nagy témákba sorolható: identitás, animáció, játék és élmény. Az itt látható mozgóképek mindegyike kapcsolódik valamilyen módon az előbb említett kategóriákhoz.

Videók:

– I am a container – ** Árnyjáték stopmotion dán iskolatársam, Emma Slebsager Nielsen versére.

– Meaningless – Stopmation animáció néhány cipő kudarccal végződő kalandjáról

– Paintball paplojemark – Videó két fiatalemberről, akik a paintballozás élményét próbálják megélni télen, egy szántóföld közepén – vajmi kevés sikerrel.

– Macskakaparás – festmény animáció macskákkal

– Putting Things in Perspective – documentáció a Putting Things in Perspective műről, amelyet Mózes Rékával készítettünk

– Real Presence 9 Vernissage – documentáció a Putting Things in Perspective műről a Real Presence 9 megnyitóján*

Megtekinthető: 2012. október 17-november 30.

A DesignShop.eu és a Szatyor Bár és Galéria TÉRJÜNK A TÁRGYRA! című fotó pályázat beérkezett pályaművekből megrendezett kiállítása

A kiállításon bemutatott képanyag eltér a hagyományos fotókiállítások anyagától. A DesignShop.eu által meghirdetett pályázatra beérkezett és a szavazás során kiválasztott nyertes fényképek betekintést nyújtanak a Facebookon keresztül elérhető és mozgósítható emberek tárgykultúrájába. Ezt a gondolatmenetet kiegészítendő bemutatásra kerülnek a DesignShop.eu kiemelt tervezőinek tárgyai és a tervezőket bemutató fényképek. A kiállítás célja, hogy az egymás mellé helyezett képek és tárgyak önmaguk által értelmezzék a téma köré fonódó kulturális kontextust.

Kurátor: Fekete Izabella

A kiállítás megtekinthető: 2012. október 30-ig.

Zene:

Október 23. 10. 30 – 12.00 Szatyor táncsuli

Hozzuk újra divatba a társastáncot! Mindenkit szeretettel várunk Tánciskolánkba a Szatyor Bár és Galériában Bel-Budán, ahol kellemes hangulatban tanulhatod a régi idők klasszikus táncait, amit anno a Szatyor Bár törzsvendégei is jártak. A tánctanfolyam jellege: társastánc, salsa, igény szerint magyar néptánc is! Táncok, amit megtanulunk: angolkeringő, bécsi keringő, tangó, slowfox, samba, salsa, cha-cha-cha, rumba, jive, rocky, valamint érdeklődés esetén csárdás és mulatós tánc is! Időpont: kezdő szint, kéthetente szombat délelőtt 10:30 – 12:00 között. A tánctanfolyamra folyamatosan be lehet iratkozni telefonon vagy személyesen a helyszínen. Információk, vagy egyéb beiratkozási időpont megbeszélése: 06- 20-3111-941

Október 31. 20.00 Third Plain koncert

A Third Plain zenekar 2011-ben alakult, tagjai Szécsi Lőrinc (gitár), Urbán Marcell (dob), Miskolczi Márk (bőgő). Az akusztikus trió játékában fontos szerepet játszik a spontaneitás, ennek fényében állítják össze műsorukat, melyben a mainstreamtől a hard bop-ig válogatnak a jazz standardek közül.

Hétköznap 20 órától hajnali 1-ig a Fúzió Rádió DJ-i szolgáltatják a zenét a Szatyor Bárban a rádióban megszokott színvonalon.

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top