Archív

A Becstelen Brigantyk sztárja játssza Gorbacsovot

Christoph Waltz

A Reykjavík című dráma annak a Mihail Gorbacsov és Ronald Reagan közötti híres, 1986-os izlandi találkozónak a körülményeit idézi fel, amely a hidegháború végét jelentette.

A Becstelen Brigantyk Oscar-díjas osztrák sztárja, Christoph Waltz kapta Gorbacsov volt szovjet vezető szerepét Mike Newell brit rendező készülő filmjében.

A Reykjavík című dráma annak a Mihail Gorbacsov és Ronald Reagan közötti híres 1986-os izlandi találkozónak a körülményeit idézi fel, amely a hidegháború végét jelentette – ismertette a The Hollywood Reporter hétfői online cikke.

Az már korábban ismertté vált, hogy az egykori amerikai elnököt, Reagant a kétszeres Oscar-díjas Michael Douglas alakítja a Kevin Hood forgatókönyvén alapuló filmben, amelynek forgatását 2013 márciusában kezdik. A felvételek Reykjavíkban és a Babelsberg Stúdióban zajlanak majd Potsdamban.

“Ez olyan pillanat volt a történelemben, amikor az alapvetően ellentétes nézeteket valló két vezető a világ jövőjét tartotta a kezében” – emelte ki Stewart Mackinnon, a film egyik produkciós cégének, a brit Headline Picturesnek az elnöke.

A produkcióban ugyancsak közreműködik Ridley Scott filmes vállalkozásán, a Scott Freen keresztül. A brit filmes megjegyezte: “nemcsak a sztori és a hihetetlen szereposztás” ragadta magával, hanem az is, hogy “olyan témát feszeget, amely mindannyiunk életét érinti – a nukleáris fegyverek befagyasztását és leszerelését”.

Newell szerint Gorbacsov és Reagan “a maguk korának legjelentősebb politikusai és személyiségei voltak”. A Harry Potter és a tűz serlege, valamint a Négy esküvő és egy temetés BAFTA-díjas rendezője elmondta: nagyon szerencsésnek érzi magát, hogy filmjének főszerepeit két olyan nagyszerű színész alakítja, mint Waltz és Douglas.

Forrás: MTI

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top