Archív

David Bowie-t “boncolgatják” egy írországi egyetemen

Bowie

A konferenciától függetlenül a londoni Victoria & Albert Museum márciusban nyitja meg a David Bowie Is című kiállítást.

David Bowie brit énekes és előadóművész kulturális hatását fogja vizsgálni egy október végére kitűzött egyetemi konferencia Írországban.

A Strange Fascination? A Symposium on David Bowie (Különös vonzerő? Tudományos tanácskozás David Bowie-ról) címen meghirdetett konferenciának az írországi Limericki Egyetem ad otthont. A rendezvény a Changes című híres Bowie-sláger megjelenésének negyvenedik évfordulóját ünnepli. A dal, amely eredetileg a Hunky Dory című albumon látott napvilágot, 1972 januárjában jelent meg kislemezként.

Az október 26-án kezdődő háromnapos konferencián az énekes, előadó, színész és művész Bowie hosszú és változatos karrierje, valamint a popkultúrához való hozzájárulása kerül górcső alá – adta hírül a BBC News.

Eoin Devereux, a rendezvény társszerzője szerint a konferencián új-zélandi, ausztrál és amerikai Bowie-szakértők értekezései is terítékre kerülnek. Az egyetem korábban hasonló konferenciák keretében vizsgálta Steven Patrick Morrissey és Harry Potter kulturális hatását.

A konferenciától függetlenül a londoni Victoria & Albert Museum márciusban nyitja meg a David Bowie Is című kiállítást. A kézzel írt dalszövegeket, eredeti fellépő ruhákat, díszleteket és a 65 esztendős előadó saját hangszereit felvonultató kiállítás lesz az énekes munkásságának szentelt első nemzetközi retrospektív tárlat.

Forrás: MTI

Bowie Élet a Marson? című száma:

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top