Archív

Találd meg a lélektársad

Manókönyvek kamaszoknak és kicsiknek. – [Böszörményi Gyula könyvajánlója]

Azt mondják, gyereknek lenni jó. Azt mondják, a gyermekkor szép. Azt mondják, hogy mai, modern és kényelmes világunkban gyereknek lenni vidám, színes, szórakoztató élmény.

Nos, akik ezt mondják, rendre hozzáteszik: „beeee” – ha értik, mire gondolok.

Az az igazság, hogy a jóléti társadalmakban városi (főleg nagyvárosi) gyereknek lenni egyáltalán nem olyan jó, szép, vidám és szórakoztató. Sőt, sokkal inkább stresszes, szorongást keltő és nagyon-nagyon magányos dolog. Nem csoda hát, hogy a gyerekekre hangolt, őket valóban ismerő és értő írok (mostanság elsősorban a svédek, de azért itthon is akad jó példa) egyre több olyan művet jelentetnek meg, mely a gyerekek szorongásáról, magányáról és annak orvoslásáról szól. Még ha ezt bűvös, titokzatos, csodákkal teli álomvilágba helyezve teszik is, az olvasóik pontosan értik, miről van szó. Ilyen

Joss Stirling: Lélektársak

című trilógiájának első kötete, mely a Sky alcímet viseli.

Sky kicsit zárkózott, szorongó tizenhat éves lány, aki túlságosan jól tudja, milyen érzés kívülállónak, idegennek lenni. Mikor Londonból Coloradóba költözik kissé különc nevelőszüleivel, megtapasztalja milyen egy tipikus amerikai középiskola, és milyen egy nem tipikus fiú. Zed Benedict jóképű, tehetséges, minden lány álma, csak épp sötét titkok veszik körül. Aztán Sky egy hangot hall a fejében… Az Ő hangját. És Zed is érti a lány még ki sem mondott válaszait. Mi ez az egész? Kik a savantok, és létezik-e olyan, hogy lélektárs? Sky hiszi is, nem is, amíg mélyen belül fel nem éled benne egy képesség, amitől már rég meg akart szabadulni. Valami, amitől egész életében félt. A múltjából árnyak üldözik, a jövőjét gonosz erők fenyegetik, Skynak pedig szembe kell néznie a sötétséggel, még ha ez azt is jelenti, hogy le kell mondjon arról, amit a szíve diktál. Természetfeletti képességek, szövevényes összeesküvés és két kamasz szerelme – a trilógia első része, a világsiker után, végre magyarul is!

Fordította: Totth Gitta

Terjedelem: 352 oldal

Méret: 135×216 mm

Kötés: Keménytáblás

Ár: 2990 Ft

ISBN: 978 615 5220 30 2

Várható megjelenés: 2012. október 25.

Sokkal könnyedebb, vidámabb történet

Bátky András–Lakatos István: Bazsó és Borka – Borka nélkül a világ

című könyve. A joggal népszerű szerzőpáros újabb történetet rittyentett a szeretni- és égetnivaló ikerpárról. Bazsó és Borka most sem tétlenkedik. A szépen illusztrált kötetből kiderül, miért üldözi egy kutyafalka Bazsót a Normafánál, mire készülhetnek az ikrek egy kukában ülve, kicsoda is valójában Dárdai Dia és Döme, és hogy miként lesz Bazsóból igazi sztár. Sőt, végül még az is kiderül, milyen rossz lenne Borka nélkül a világ!

A könyv első önálló olvasásra szánt humoros, rövid történetek tartalmaz, melyek garantálják, hogy a betűkkel ismerkedő gyerekek nem riadnak el – sőt! – az írott szótól.

Terjedelem: 96 oldal

Méret: 129×181 mm

Kötés: Kartonált

Ár: 1490 Ft

ISBN: 978 615 5220 08 1

Várható megjelenés: 2012. október 30.

A Manókönyvek harmadik ajánlata

Christine Henkel: A mezők világa

című böngészője, mely a természetbe hívja azt, aki fellapozza. A kötet gyönyörűen illusztrált oldalain megelevenedik a szántók és rétek élővilága, s eközben az olvasó-nézelődő ráadásként egy egynyelvű szótár birtokosává is válik! Szórakoztatóan tanít az óvodában és otthon! A rétek és mezők állatai között olyan sok megfigyelnivaló akad. Hová bújt az üregi nyúl? Hogy néz ki egy szöcske? Mit rágcsál a hörcsög? A kis felfedezők itt mindent megtudhatnak a mezők lakóinak izgalmas világáról!

Fordította: Csapody Kinga

Terjedelem: 16 oldal

Méret: 240×320 mm

Kötés: Keménytáblás

Ár: 2990 Ft

ISBN: 978 615 5220 20 3

Várható megjelenés: 2012. november 22.

A könyvek elő- és megrendelhetők: Manó Könyvek

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top