Archív

Magyarország a díszvendége a belgrádi könyvvásárnak

konyvvasar belgrad

Itt tesznek bejelentést a új BelgrádiMagyar Intézetről is.

A Belgrádi Nemzetközi Könyvvásár Szerbia legnagyobb kulturális eseménye. Az idén 57. alkalommal rendezik meg. 2012-ben Magyarország kapta azt a megtisztelő szerepet, hogy díszvendég lehet Belgrádban.

A Balassi Intézet által összeállított program célja a bemutatkozás során az, hogy minél sokszínűbben közvetítsük déli szomszédaink felé a magyar kultúrát, s a hagyományok mellett a kreativitás és a játékosság, valamint a modernitás és az innováció is hangsúlyosan megjelenjen.

A vásár teljes területe 27 000 nm, melyen több különterem, sajtóközpont és más kiszolgáló helyiség is található, a magyar pavilon 190 nm-en helyezkedik el. A példátlan népszerűségnek örvendő, egy hétig tartó vásárra 2012-ben 150 000 látogatót várnak.

Október 23-án dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter és Bratislav Petkovic szerb kulturális miniszter a Belgrádi Nemzetközi Könyvvásáron meglátogatja Magyarország pavilonját, és találkozik Zeljko Ozegoviccsal, a Könyvvásár programigazgatójával, valamint Katarina Zivanoviccsal, a belgrádi kulturális titkárság elnökével. Az eseményen dr. Navracsics Tibor bejelentést tesz az új Belgrádi Magyar Intézet megalapítása kapcsán.

A vásár október 21-től 28-ig tart.

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top