Archív

A Diákhitel Központ művészeti pályázata – fődíj: 500 ezer Huf

Fest a falra

A pályázaton indulhat mindenki, aki magyarországi közép- és felsőoktatási intézmény jogviszonnyal (érvényes diákigazolvánnyal) rendelkező hallgatója.

Festészeti, grafikai és fotóművészeti alkotásokat vár a Diákhitel Központ Zrt. által meghirdetett művészeti pályázat, amelynek témája a társadalmi elkötelezettség, szociális érzékenység megjelenítése.

A Diákhitel Központ „Képző” pályázatának legfontosabb célja az esélyegyenlőség, a társadalmi különbségek vizsgálata illetve a társadalmi szolidaritás erősítése. A pályázatra november 2-ig a magyarországi közép- és felsőfokú oktatási intézmények diákjai és hallgatói jelentkezhetnek minden olyan festészeti, grafikai vagy videoművészeti alkotással és fotóval, amely valamilyen módon felhívja a figyelmet a társadalmi különbségek visszásságaira, az esélyegyenlőség megteremtésének fontosságára.

A pályázatra – a hiánytalanul kitöltött jelentkezési lap, illetve a pályaművekről készült reprodukciók elküldésével – a kepzo@diakhitel.hu e-mail címen lehet jelentkezni.

A pályázaton indulhat mindenki, aki magyarországi közép- és felsőoktatási intézmény jogviszonnyal (érvényes diákigazolvánnyal) rendelkező hallgatója. Egy pályázó maximum három festészeti (olaj, tempera, gouache, akril és egyéb technikákkal készített alkotások), grafikai (sokszorosított vagy egyedi grafika, ide értve a számítógépes alapú képzőművészeti technikákat) vagy fotóművészeti (analóg vagy digitális) technikával készült alkotást küldhet.

A pályaművek előzsűrizésen esnek át, a továbbjutó művekből szakmai zsűri választja ki a díjazott, illetve a kiállításon részt vevő alkotásokat. A pályázat nyertesét 500 000 forinttal, a második helyezettet 300 000, a harmadik helyezést elért pályázót 200 000 forinttal díjazza a Diákhitel Központ Zrt.

A pályázat részletei a http://www.diakhitel.hu/index.php/hu/palyazati-felhivas-kepzo oldalon olvashatók.

Forrás: MTI

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top