Archív

Alapítson ingatlanügynökséget!

DSC05684

Üzleti működésének első napján fel kell adni egy hirdetést: „Lakásproblémáját egy óra alatt megoldja: a GOLD-ja! (Nógrádi Gábor Hogyan lehetünk milliárdosok? című sorozata)

Ne ijedjen meg a kedves olvasó, és ne gondolja, hogy ehhez a vállalkozáshoz sok pénz kell. Csupán néhány megszorult ember kell hozzá, aki lakást akar eladni vagy venni, és már hónapok vagy éppen évek óta próbálkozik sikertelenül. Ön lesz a mentőangyaluk, akinek egymást letaposva és boldogan fizetnek, csakhogy elérhessék a vágyva vágyott célt.

De nézzük a módszert!

Üzleti működésének első napján fel kell adni egy hirdetést:

„Lakásproblémáját egy óra alatt megoldja: a GOLD-ja! (Mert mondjuk GOLD-nak hívják az ingatlanügynökségét, hogy rímeljen. Majd így folytatja a hirdetést:) Eladni? Venni? Az nekünk semmi! Percet se várjon! Telefonáljon!”

Most azt tetszik kérdezni, hogy honnan kerít Ön a jelentkező eladóknak vagy vevőknek megfelelő partnert? Ugyan kérem! Ez a legegyszerűbb! Veszünk néhány hirdetési újságot, és kiírunk belőle két tucat címet.

Mondjuk, jön az ügyfél, mert olvasta a hirdetésünket és bekapta a horgot. Eladni akar vagy venni, mindegy.

„Nem probléma! – mondjuk és virtuózan a komputer billentyűzetére csapunk, mint egy Kocsis Zoltán. – Most be tetszik fizetni 10.000 forint plusz ÁFÁ-t, és tetszik kapni tíz halálbiztos címet… Hogyan?! Azt tetszik kérdezni, mi van akkor, ha a tíz ajánlatból egy sem felel meg? Ezt nem kellett volna mondani! Mélyen megbántott… Gondolja meg: tízezer cím a komputerben! Ötezer sikeres üzletkötés, hálakönnyek, dísztáviratok…! És tradíció! Már a dédi is azért ült száz éve, mert eladta a Parlamentet egy Rothschildnak. De tudja mit, kedves, ha valami fatális véletlen folytán mégsem talál megfelelő lakást vagy vevőt, mi mindaddig ellátjuk címekkel, amíg meg nem oldja a problémáját. Adjuk a címeket, ha kell, az élete végéig! Sőt! A halála után még az örököse is kap öt tuti ajánlatot!”

Nincs magyar ember, aki egy ilyen áldozatkész és tisztességes üzletembernek ellent tudna állni.

Fizet, és reményteli mosollyal rohan a megadott címekre.

No, most vannak csodák. De nem a lakáspiacon. Valószínűbb, hogy az ügyfelünk felsül. Ha venni akar, a lakást már eladták, ha pedig eladni akar, akkor öt szobával kisebb, vagy öt kilométerrel közelebbi, vagy ötmillióval olcsóbb ingatlanra vágynak az ajánlott partnerek.

Az ügyfél ekkor visszarohan hozzánk és az arcának érdekes lila színe van. Csalódottnak látszik, és felelősségre vonást emleget

Mi azonban elővesszük a szerződést és udvariasan megkérjük: mutassa meg, melyik pontban ígértünk neki azonnali sikert. Csak azt ígértük, hogy az élete végéig ellátjuk címekkel. Ha erre az ügyfél infarktust kap és elhalálozik, akkor ezzel a szerződésünket teljesítettük. Ha nem kap infarktust, akkor ismét fellapozzuk a hirdetési újságokat és odavetünk neki néhány címet azok közül, amelyeket már előtte nyolcvan ügyfelünknek kimásoltunk.

Legyen boldog vele!

Csak ne cirkuszoljon!

Borzalmas, milyen arrogánsak tudnak lenni az emberek időnként!

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top