Archív

Wekerle Sándor II. könyvtári állománygyarapítási pályázat

books-tinta

A TINTA Könyvkiadó pályázatot ír ki könyvtárak állományának bővítésére, szótárállományának gyarapítására 50%-os kedvezményes pályázati áron.

A pályázat célja

A magyarországi könyvtárak ellátása a magyar nyelv új, korszerű szótáraival. A közelmúltban végzett reprezentatív felmérés eredménye azt mutatja, hogy a hazai könyvtárak túlnyomó részében sajnálatos módon csak több évtizedes, elavult magyar szótárak találhatók. Ezek a régi, korszerűtlen szótárak nem tükrözik szókincsében gyorsan változó nyelvünk mai állapotát, alkalmatlanok az anyanyelvi kompetencia hatékony fejlesztésére. A TINTA Könyvkiadó, mint a magyar egynyelvű szótárak legnagyobb kiadója, átérezve felelősségét pályázatot ír ki, hogy a magyar könyvtárakban széles körben elérhetőek legyenek a magyar nyelv mai állapotát leíró új szótárak. A TINTA Könyvkiadó szótárai közül többet a Magyar Tudományos Akadémia Szótári Munkabizottsága a Kiváló Magyar Szótár díjjal tüntetett ki.

A Wekerle Sándor II. pályázat keretében pályázható szótárak listája

1. Értelmező szótár+ , 2. Régi szavak szótára (Újdonság!), 3.Magyar ellentétszótár (Újdonság!), 4.Rövidítések enciklopédiája (Újdonság!), 5.Nyelvművelő kéziszótár (Ismét kapható!), 6.Etimológiai szótár, 7.Etimológiák, szóelemzések a Czuczor–Fogarasi szótárból, 8.Állatnevek enciklopédiája (Újdonság!), 9.Magyar igei szerkezetek, 10.Magyar szólások és közmondások szótára, 11.Családnevek enciklopédiája, 12.Keresztnevek enciklopédiája, 13.Anthologia hungarica, 14.Magyar szókincstár (Ismét kapható!), 15.A magyar mondat, 16.Infoszótár, 17.Anya – nyelv – ész, 18.Francia–magyar beszédfordulatok, 19.Angol társalgási zsebkönyv (Újdonság!), 20.Német társalgási zsebkönyv, 21.A fokozó értelmű szókapcsolatok magyar–német szótára

A TINTA Könyvkiadó kötelezettségvállalása

A TINTA Könyvkiadó kötelezettséget vállal, hogy a pályázó könyvtárak által megpályázott könyvek árának felét 3 millió forint összeghatárig támogatásként átvállalja.

A pályázat érvényességi köre

A pályázaton részt vehet minden Magyarországon működő iskolai, községi, városi könyvtár és egyéb könyvtári, kistérségi ellátást és mozgókönyvtári szolgáltatást nyújtó intézmény.

A pályázati kedvezmény alsó és felső határa

Pályázati áron legalább 10.000 Ft értékben szótárak, könyvek beszerzése a TINTA Könyvkiadó könyveiből. Egy könyvtár 10.000 és 150.000 Ft közötti támogatást igényelhet.

A pályázat időtartama

A Wekerle Sándor II. könyvtári gyarapítási pályázatra 2012. október 1-től 2012. november 2-ig nyújtható be pályázat. A pályázat kiírója a határidőn túl beérkező pályázatokat nem fogadja el.

A pályázat lebonyolítása

A könyvtár a pályázatba bevont könyvek, szótárak közül, az arra rendszeresített pályázati űrlapon megrendel pályázati áron legalább 10.000 Ft értékű kiadványt. A kitöltött pályázati űrlapot eljuttatja a TINTA Könyvkiadóba. A nyertes pályázóknak a TINTA Könyvkiadó folyamatosan, de legkésőbb 2012. november 15-ig elküldi a megrendelt kiadványokat az intézménynek, elhelyezve a csomagban a számlát.

A postaköltséget a TINTA Könyvkiadó vállalja.

A pályázat letölthető a www.tintakiado.hu/palyazat elektronikus címről is.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top