Archív

Slam poetry a Kafkabeatben

kocsmasznhz slam simon zvada

És ha össze kéne foglalnom mi ez: a slam az a költészet, amivel nem ciki kiállni 500 ember elé sem –Simon Márton költő, Závada Péter költő (Akkezdet Phiai), Hekele Dániel fúvós (Lions of Suburbia) slam poetry előadása lesz október 3., 20.00.-kor a Kafkabeatben.

„És ha össze kéne foglalnom mi ez: a slam az a költészet, amivel nem ciki kiállni 500 ember elé sem. (…) A költészet semmilyen formában nem ciki, a dilettáns, béna felezőnyolcasoktól kezdve a széttrancsírozott, unalmassá silányítva tanított klasszikusokon keresztül a Holmiig vagy a Jelenkorig. Semmilyen formában. A költészet k..va jó.” (S.M.)

„A slam poetry története 1984-ben indult, amikor is egy építőipari munkás, Marc Smith, önjelölt költő, és barátai a kedvenc klubjukban felolvasó esteket szerveztek egymás szórakoztatására. Később a szervezők több csapatot is meghívtak az eseményekre, így már egy komolyabb versennyé nőtte ki magát, ami kezdetben csak hobbiként indult. A hangsúly itt már nem a versek hangulatáról szólt, hanem sokkal inkább egy performansz lett. Nagyobb esteken, amikor több csapat illetve egyén indult, akkor az egész egyfajta párbajjá alakult át, ahol a közönségé volt a döntő szó. Ezután a slam poetry szerte a világon elterjedt, mint például Európa egyes országaiban, a Távol-Keleten, Japánban, Dél-Koreában, Indiában stb.”

(Wikipedia)

A József Attila Kör támogatásával.(Fotó: Süveg Áron)
www.paraba.huAsztalfoglalás: 20/911-3719, 70/676-8282, paraba@paraba.hu, czinkif@paraba.hu.

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top