Archív

Volt egyszer egy csatár – emlékkönyv Kocsis Sándorról

Kocka

A becenevén Kocka nem csak az Aranycsapat, de az FC Barcelona meghatározó játékosa is volt.

Az Aranycsapat Öröksége Alapítvány gondozásában ismét megjelent Schlegel Oszkár Kocsis Sándorról, az Aranycsapat játékosáról szóló, Volt egyszer egy csatár című könyve, amelyet abból az alkalomból adtak ki újra, hogy az 1979-ben, Barcelonában elhunyt legendás futballistát pénteken, Budapesten a Bazilikában újratemetik.

„A világ legjobb csapatának egyik világklasszis játékosára, Kocsis Sanyira emlékezünk most vissza. Adja a jóisten, hogy ez a csapat még ezer évig éljen a köztudatban” – nyilatkozta a csütörtöki könyvbemutatón Grosics Gyula, az Aranycsapat kapusa, az alapítvány tiszteletbeli elnöke.

„Magyar ember létére most sikerült végre hazahozni Magyarországra, holnap pedig fejet hajthatunk annak a futballistának, aki annyi boldogságot okozott az embereknek. A magyar labdarúgás legnagyobb játékosai közé tartozik” – mondta Buzánszky Jenő, az Aranycsapat védője, az alapítvány kuratóriumi elnöke.

Borbély Zoltán, az alapítvány felügyelő bizottságának elnöke elmondta, hogy nagypapja, Várvizi Gyula volt az Aranycsapat intézője, így családilag is kötődik az együtteshez. „Az egykori csapat tagjai nemzeti kincseink, kötelességünk az értékeket ápolnunk. Ezen a könyvön keresztül jobban meg lehet ismerni a népszerű Kockát, Kocsis Sándort ” – tette hozzá.

Kocsis Sándor Magyarországon a Ferencvárosban, illetve a Honvédban szerepelt, majd külföldön egy rövid svájci kitérőt követően az FC Barcelona meghatározó játékosa lett. A magyar válogatottal olimpiai bajnoki címet és világbajnoki ezüstérmet nyert. A nemzeti csapatban 68 mérkőzésen 75 gólt szerzett.

Forrás: MTI

{jcomments on}

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Hurrah! After all I got a website from where I know how to actually take useful data conccerning my study and knowledge.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top