Archív

Az ötödik tanév indul az Írószövetség Íróiskolájában

alexa

Az alapítás óta mintegy ötvenen tanultak az iskolában.

Ötödik tanévét indítja a Magyar Írószövetség Íróiskolája. A négyszemeszteres, 256 órás képzésre életkortól, szakmától, végzettségtől és korábbi írói munkásságtól függetlenül várják a hallgatókat.

A félévenként 64 órás, akkreditált képzést részben tehetséggondozási, részben utánpótlás nevelési céllal indította a Magyar Írószövetség – tájékoztatta közleményben Szentmártoni János, a szervezet elnöke az MTI-t.

Az előző évfolyam júniusban végzett, így az alapítás óta mintegy ötvenen tanultak az iskolában, ahol nem csak az íráskészség fejlesztésére, de az íráshoz nélkülözhetetlen háttértudásra és alapműveltségre is hangsúlyt fektetnek.

A kurzusokon az irodalom klasszikusait kortárs magyar írók és költők tolmácsolásában ismerhetik meg a hallgatók; az elmúlt évben Vasy Géza, Tornai József és Iancu Laura is tartott előadást, de az iskola vendége volt többek között Jókai Anna és Kányádi Sándor is.

A leendő hallgatóknak hetente két hétköznap esti és havonta egy szombat délelőtti elfoglaltsággal kell számolniuk, az előadásokat a Magyar Írószövetség Bajza utcai székházában tartják. Jelentkezni a www.iroszovetseg.hu honlapról letölthető nyomtatványok kitöltésével lehet.

Forrás: MTI; A fotón az iskola egyik tanára, Alexa károly látható

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top