Archív

Házasodjunk!

házasság

A szerelem persze nagyon szép dolog. Csillogó szem fent, vérbőség lent, meg érzelmek kavalkádja. (Nógrádi Gábor Hogyan lehetünk milliárdosok című sorozata.)

Tudom, sokan kissé elavultnak tartják az érdekházasságot.

Kérdés: most meggazdagodni akarunk mindenáron vagy újítani?

Ha újítani, akkor szánjunk rá húsz évet és találjuk fel az AIDS ellenszerét vagy a napenergiával működő éjszakai vibrátort. Ha inkább meggazdagodni szeretnénk, de gyorsan, akkor vegyük el Malvinkát, vagy menjünk férjhez Dezsőhöz, akiknek három lábuk van, de az apjuk sztárügyvéd. Egyébként sem szükségszerű, hogy Malvinkának vagy Dezsőkének három lába legyen. Lehet, hogy egy sincs. Vagy három van, de az egyik a hátukon, úgyhogy nem látszik.

El tudja képzelni a kedves olvasó, milyen gyönyörű lehet három láb egy százmillió forintos hozományon? Mindenesetre szebb, mint két láb egy pár lyukas zokniban.

De ha erkölcsileg vagy fiziológiailag mégis zsenánt ez a meggazdagodási módszer, gondoljunk az előnyeire. Ha olimpiai bajnokként akarunk sok pénzt, tíz évig kell helyt állni előtte. Ha csalóként, akkor esetleg tíz évig kell helyt ülni utána. Az érdekházasság egyetlen szertartással a milliárdosok közé repít bennünket.

A befektetés minimális. És befektetés közben is lehet másra gondolni. Mondjuk egy piros Ford Musztángra vagy egy gyémántokkal kirakott karkötőre.

Annyi mindent csinálunk érdekből: dolgozunk, tanulunk, politizálunk és köszönünk a hülye szomszédunknak…! Most éppen a házasságunk legyen szerelmi, ami nagyobb üzlet, mint a fegyverexport egy háborús övezetbe?

Legyen szerelmes a Rómeó! (Mellesleg ő se volt hülye. Naná, hogy nem egy cselédbe esett bele! A Capulet Juli kellett neki! Dohány, rang, kapcsolati tőke…! )

A szerelem persze nagyon szép dolog. Csillogó szem fent, vérbőség lent, meg érzelmek kavalkádja. Úgyhogy kell is az, hogy az ember szerelmes legyen. De mért pont a feleségébe vagy a férjébe? Hol van az megírva? A Bibliában? Tessék megmutatni! Az Énekek énekét leszámítva főleg az a téma, hogy hány fehér kost adnak egy nővel.

A férfiak és a nők örökké az igazit keresik. Ezzel egyetértek. Ha egy férfi egy nő szemében a nőt látja, akkor keressen tovább. Ha egy piros Ford Musztángot lát, akkor megtalálta az igazit.

És ne tessék attól félni, hogy egy életen át el kell viselnünk valakit, akinek három lába van.

Az élet oly rövid!…

(Nem a kedves olvasóéra gondoltam.)

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top