Archív

Könyv a világtörténelem legszebb nőiről

modell

A világtörténelem legszebb női nem eredeti felvételeken láthatók, a fotókon magyarországi modellek személyesítik meg egyebek mellett Madame de Pompadourt, Mata Harit, Gina Lollobrigidát, Madame Récamier-t, Báthory Erzsébetet és Szapphót.

A világtörténelem legszebb nőinek, mások mellett Szép Heléna, Kleopátra és Sába királynője hétköznapjaival ismerteti meg az olvasókat Kiss Róbert Richard kötete, amelyet kedden mutattak be Budapesten.

A könyv azoknak a nőknek állít emléket, akik nem csupán gyönyörűek voltak, hanem a világtörténelem alakulását valamilyen szinten befolyásolták – mondta el a szerző kedden a kötet bemutatóján.

Egyes nők annyira híresek lettek, hogy messze földön hódoltak nekik, mások befolyásolták a divatot, volt köztük, aki embereket végeztetett ki. Szerepel a kötetben olyan nő, aki miatt 30 háború tört ki, másikuk amiatt ismert, mert előbb a francia, majd az angol király felesége is volt, tehát a kor két leghatalmasabb uralkodócsaládjába egyaránt bekerült.

Az olvasó megtudhatja, ki volt az első ismert leszbikus, kiről neveztek el várost és ki épített fel csodálatos birodalmat. A kiadvány ezeknek a világtörténelemből jól ismert nőknek a mindennapjait igyekszik bemutatni olyan érdekességeken keresztül, mint hogy mit viseltek, hogyan sminkeltek, lakkozták-e a körmüket, mit reggeliztek szívesen.

A világtörténelem legszebb női nem eredeti felvételeken láthatók, a fotókon magyarországi modellek személyesítik meg egyebek mellett Madame de Pompadourt, Mata Harit, Gina Lollobrigidát, Madame Récamier-t, Báthory Erzsébetet és Szapphót. Mint Kiss Róbert Richard rámutatott: stylistok segítségével állították össze a személyiségek ruházatát, történelmi olvasmányélmények alapján pedig meghatározták, milyen kiegészítőket viselhettek.

A MediaCom kiadásában megjelent kötet utolsó oldalát a szerző üresen hagyta: ide mindenki beragaszthatja saját választottjának képét és leírhatja gondolatait arról a nőről, aki a legfontosabb a számára.

Forrás: MTI, Fotó: Varga Gábor

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top