Archív

Díjak az Első Jövőnéző Könyvtrailer-versenyen

aprotorpe2

A free style kategóriában bárki nevezhetett, a beérkezett művek közül többet is megvásároltak a kiadók.

Átadták az Első Jövőnéző Könyvtrailer-verseny díjait a hétvégén Budapesten, a free style kategóriában érkezett művek közül többet is megvásároltak a kiadók.

A könyvtrailer egy-egy kötetre hívja fel a figyelmet mozgóképi eszközökkel, az alkotások – a mozifilmekhez készült trailerekhez hasonlóan – előzetesként, ajánlóként szolgálnak. A könyvtrailerek emellett hozzájárulnak az olvasás és a kötetek népszerűsítéséhez is. A pályázatot a prae.hu általános művészeti portál hirdette meg májusban.

Profi kategóriában – vagyis a kiadók megrendelésére készített művek között – a háromszázezer forintos első díjat Erdős István vehette át, aki Aprótörpe indiánok című könyvéhez maga rendezett könyvtrailert Bonczföldi Andrea animátorral, Pásztohy Panka dizájnerrel és Erdős Jonatán narrátorral a Pozsonyi Pagony könyvkiadónak.

A kétszázezer forinttal járó második helyezést Koszti Zsuzsanna (VJ FLlux) érdemelte ki Mats Strandberg-Sara Bergmark Elfgren A kör című kötethez alkotott trailerért, amely a GeoPen Kiadó számára készült. A zsűri a harmadik, százezer forinttal járó elismerést Hubai Gergely Torn music című, a Silman-James Press által kiadott kötete számára létrehozott könyvtraileréért a zLabor számára ítélte oda.

A profi kategóriában a díjakról a Benedek Anna, a prae.hu irodalmi rovatvezetője; Divinyi Réka forgatókönyvíró; Fabricius Gábor reklámszakember; Forgács Nóra Kinga, a prae.hu filmes rovatának vezetője; valamint M. Tóth Géza animációfilmes rendező alkotta zsűri döntött.

A kétszázezer forintról döntő közönségszavazást Köllő Ildikó és Balázs Brigitta filmje nyerte, amelyet a JAK-füzetek sorában megjelenő, Nagypál István A fiúkról című kötetéhez készítettek. A prae.hu általános művészeti portál különdíját a Reanimation Stúdió kapta a Móra Könyvkiadónak alkotott könyvtrailerekért.

A free style kategóriában bárki nevezhetett, a beérkezett művek közül többet is megvásároltak a kiadók: a Magvető Kiadó Kedves Lili munkáját, a József Attila Kör pedig Köllő Ildikó és Balázs Brigitta alkotását. A Jelenkor Könyvkiadó Tóth Olivért trailerét veszi meg, amely Czapáry Veronika Anya kacag című kötetéhez készült.

Forrás: MTI

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top