Archív

Hübner, Ionesco és Visniec művei a szekszárdi DBU színpadán

DBU

Öt bemutatót tervez a szeptemberben kezdődő színházi évad első felében a szekszárdi Magyarországi Németek Színháza (Deutsche Bühne Ungarn – DBU), köztük egy Ionesco-abszurdot, valamint Lutz Hübner- és Matei Visniec egy-egy darabját.

Az évadot szeptember 4-én a német kortárs szerző, Lutz Hübner Margit jelenete a 89. oldaltól című komédiájával nyitják, amelyet májusban már bemutattak – mondta Frank Ildikó, a társulat igazgatója kedden az MTI-nek.

A darab – amely Goethe Faustjának próbájáról szól – páros jelenetekkel viszi a nézőt a színház kulisszái mögé; a Florin Gabriel Ionescu rendezésében látható előadás érdekessége, hogy a színészek párban felcserélhetők a szerepekben. A darab négy színész szereplőjét Juliane Baldy, Alica Weirauch, Matthias Patzelt és Tom Pilath alakítja.

Várhatóan október közepén mutatják be Matei Visniec Paparazzi, avagy egy elvetélt napfelkelte krónikája című darabját. Az Európa-szerte népszerű francia író a világvégét élő adásban közvetítő művének ez lesz az első hazai bemutatója – hívta fel a figyelmet a színház igazgatója. A darabot Dan Topa bukaresti rendező állítja színpadra.

Az évad utolsó előadása Eugene Ionesco 1971-es A lecke című klasszikus abszurd drámája lesz, várhatóan novemberben.

A DBU két gyermekdarabbal is készül az évad első felében. Verena Koch rendezésében a Hókirálynő című Andersen-mese adaptációját láthatja a színház gyermekközönsége, Garay János születésének 200. évfordulója alkalmából pedig Az obsitos című elbeszélést magyarul mutatják be – mondta Frank Ildikó.

Forrás: MTI

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top