Archív

A Doors legendás Los Angeles-i koncertje szuper minőségben

The Doors in Copenhagen 1968

A hamarosan elérhető kiadványon három olyan dal is szerepel, amely annak idején az eredeti filmből hiányzott. A Hello, I Love You, a The WASP.

DVD-n, Blu-ray-en, CD-n és vinylen is megjelenik a legendás amerikai zenekar, a Doors klasszikus 1968-as Los Angeles-i koncertje; a The Doors Live At The Bowl ’68 című kiadványon, amely október 23-án jön ki, az eredeti kamera felvételeinek negatívokról kijavított és újramaszterelt változata szerepel.

A Doors 1968. július 5-én lépett fel a Hollywood Bowlban. Az eredeti negatívokat felhasználva Bruce Botnick, a zenekar hangmérnöke az elmúlt időszakban digitálisan feljavította és újramaszterelte a felvételt. A restauráció végeredménye egy olyan vizuális élmény, amellyel a rajongók úgy érezhetik, ott vannak a helyszínen Jim Morrisonnal, John Densmore-ral, Robby Kriegerrel és Ray Manzarekkel – közölte a kiadványokat Magyarországon forgalmazó Warner/Magneoton kedden az MTI-vel.

A hamarosan elérhető kiadványon három olyan dal is szerepel, amely annak idején az eredeti filmből hiányzott. A Hello, I Love You, a The WASP (Texas Radio And The Big Beat), valamint a Spanish Caravan felvétele technikailag nem engedte, hogy akkor filmre kerüljön, ám mostanra ezt a hibát sikerült kijavítani, így a koncert már teljes egészében megtekinthető. A felvétel Blu-ray-en, DVD-n, CD-n, vinylen és digitális formátumban is kapható lesz.

A videóverziók 16:9 képarányban, 5.1-es hanggal fognak szerepelni az anyagon, amelyre egy egyórás bónusz felvétel is rákerül. Ezen lesz a Doors útja a Hollywood Bowl-ig című film, visszaemlékezések a fellépésről, technikai betekintés a restaurálásba, illetve három élő felvétel: a Wild Child a The Smothers Brothers Show című tévéműsorból, a Light My Fire a The Jonathan Winters Show-ból, emellett Van Morrison Gloria című számának feldolgozása.

Forrás: MTI

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top