Archív

Kelet- és nyugat-európai roma művészek mutatkoznak be Berlinben

berlin collegium hungaricum

A programsorozat a német fővárosban működő magyar kulturális intézet, a Collegium Hungaricum Berlin (CHB) közreműködésével indult.

A nemzetiszocializmus idején meggyilkolt romák és szintik előtt tisztelgő berlini emlékmű október 25-re tervezett felavatását megelőző programsorozattal a kortárs európai roma művészetet mutatja be a CHB az Instituto Cervantes Berlin spanyol kulturális intézettel együttműködésben.

Az első program kelet-európai és nyugat-európai roma képzőművészek közös tárlata, amelyet csütörtökön nyitottak meg a spanyol kulturális intézetben. Az An die Grenze gehen (Határfeszegetés) című kiállításon a kontinens keleti részéről többek között Kállai András szobrász és Omara – Oláh Mara – festő, nyugatról pedig Soma y Luz fotográfus és Trinidad Fernandez festő munkáit mutatják be egészen október közepéig. A kiállítás azt a kérdést vizsgálja, hogy milyen szerepet játszik a roma művészet Európában – áll a CHB közleményében.

A CHB-ban koncerteket rendeznek, fellép például a budapesti Dromara és Diego Amador spanyolországi gitárművész triója. A Cervantes intézetben a kiállítás mellett színházi előadásokat és performaszokat tartanak, és lesznek pódiumbeszélgetések, október elején például A romák és kultúrájuk a 21. századi Európában címmel tartanak beszélgetést, amelyen részt vesz többek között Kócze Angéla, a Magyar Tudományos Akadémia Kisebbségkutató Intézetének munkatársa.

Forrás: MTI

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top