Archív

Az 1000% csoport kiállítása Berlinben

neurotitan banner main

A budapesti 1000% művészcsoport eddigi tízéves munkásságát tekinti át a berlini Neurotitan Galerie-ben péntektől márlátogatható Reclaiming Budapest – Since 2002 című kiállítás.

A Füredi Tamás, Orosz Richárd, Stark Attila, Szabó Balázs és Vörös Krisztián alkotta képzőművészcsoport februárban a budapesti Chimera-Project PopUpban jelentkezett retrospektív kiállítással, ezúttal pedig a Chimera-Project őszi külföldi programsorozatának részeként mutatkozik be Berlinben.

A Patrick Urwyler kurátor által rendezett kiállítás különböző médiumokon átívelően, átfogó igénnyel mutatja be a csoportnak és tagjainak a tízéves munkásságát. A berlini tárlat a budapestihez képest az alkotók új munkáival, helyspecifikus installációkkal és egy köztéri muráliával egészül ki.

„Berlin és Budapest gyakran kerül egy lapon említésre: egyrészről történelmi okokból, a közös posztszocialista sors és ennek következtében fellépő párhuzamos tendenciák és anomáliák okán, amelyek mindkét város fejlődését mélyrehatóan alakították. Másrészről a városi kultúra erős szubkulturális, avantgárd jellege miatt, mely mindkét város karakterét, reputációját nagy mértékben megalapozta” – von párhuzamot a két főváros között a kiállítás ajánlója.

Mint írják, a Chimera-Project és a jelenlegi kiállításnak teret adó berlini Neurotitan Galerie ezért kiemelt figyelmet szentel ennek a szubkulturális örökségnek. Az 1000% csoport és az alkotók „komplex, sokrétű, vad” munkássága témaválasztásával, eszközeivel és fejlődési pályáival szorosan összefonódik a budapesti urbánus hétköznapokkal és városi kultúrával. A berlini kiállítás ezt a komplexitást tükrözi, a látogatókat kaleidoszkópszerűen körülvéve a legkülönfélébb médiumokkal: festményekkel, installációkkal, videodokumentációval és falfestményekkel.

A szeptember 11-ig látogatható tárlatról további információkat a www.chimera-project.com honlapon találhatnak az érdeklődők.

Forrás: MTI

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top