Archív

A város alatti labirintusban forgat a Tünet Együttes

gyasz

A Katona József Színházzal közösen bemutatott Gyász című előadás alapján táncfilmet készítenek Pohárnok Gergely operatőr és a Laokoon Film közreműködésével.

Gyász

„Mély fájdalommal, megtört szívvel tudatjuk, hogy nem vagyunk többé. Hosszú betegség után komikus hirtelenséggel kihunytunk. Mintha sose lettünk volna. Kliséink még itt kísértenek.”

A Gyászfilm a Katona József Színházzal koprodukcióban 2010-ben bemutatott Gyász című előadás alapján készül, annak alapgondolata szerint és elemeiből építkezik, de teljesen új képi világot teremt: a mozgást, a táncot, illetve egyéb erős vizuális elemeket helyez a középpontba. A filmet augusztus második felében forgatják egy különleges város alatti pincerendszerben.

Mint írják, “a halálosan humoros kriptakabaréban felvonul a márványtestű művésznő, a tisztánlátó médium, a holtak kórusa, és még utoljára angol spárgába vágja magát a halott balerina, mielőtt végleg eltűnne a színház megszentelt deszkáiról”. Művész-kísértetek érkeznek egy gyászszertartásra, abszurd műsorszámaikkal vesznek végső búcsút múltjuktól.

A filmben a Tünet Együttes állandó művészei – Gőz István, Szász Dániel, Dózsa Ákos, Egyed Bea és Góbi Rita – mellett a Katona József Színház egykori és jelenlegi színészei – Hajduk Károly, Elek Ferenc, Fekete Ernő és Rezes Judit – is feltűnnek.

A társulat művészeti vezetője, Szabó Réka rendezésében 2011-ben készült el az Árnyékfilm című kísérleti táncfilm, amelyet beválogattak a 42. Magyar Filmszemlére, és ott elnyerte a kísérleti kategória egyetlen díját, a zsűri elismerő oklevelét, majd a temesvári Timishort Filmfesztiválon is díjazták – emlékeztet a közlemény. Mint írják, az Árnyékfilm nagy tetszést aratott filmes berkekben és a közönség körében, így a Tünet Együttes legújabb kísérleti táncfilmjéhez – a Gyászfilmhez – komoly filmes partnerek csatlakoztak: a többek között az I love Budapest, a Hukkle, a Fekete kefe és a Taxidermia című filmeket is jegyző operatőr, Pohárnok Gergely és a nagy tapasztalatokkal rendelkező filmgyártó cég, a Laokoon Film.

Forrás: MTI

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top