Archív

A Karinthy-család kulináris öröksége

Karinthy

Az Újbuda 60+ program, a Karinthy Színház és a Hadik Kávéház a kerület kulturális gazdagságának és gasztronómiai múltjának közös pontjaira építve aktivitást szervezett, melynek köszönhetően Karinthy szelet néven egy új süteménnyel bővül a kávéház kínálata. Az apropót az Európai Unió által meghirdetett Tevékeny időskor és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve szolgáltatta.

Az együttműködés során Karinthy Márton elárulta a család íz preferenciáit, ezáltal megihletve Oláhné Margit nyugdíjas séf, a 60+ egyik aktív tagja a Hadik Kávéház fiatal séfjének és cukrászának egy múlt századi hangulatot idéző édesség receptjét tanította meg. A régi-új desszertet az augusztus 25-én tartandó egész napos Újbuda Kulturális Városközpontjának Ünnepén, 13 órakor az önkormányzat prominensei, Karinthy Márton és persze a nagyközönség is megkóstolja majd. Ezek után a kerületi lakók egy verseny keretén belül maguk is elkészíthetik. A nagy megmérettetés részleteiről később tájékoztatjuk a nagyérdeműt.

A Karinthy szelet névre keresztelt finomságot a verseny díjkiosztójáig egy akció keretében „tesztelhetiˇ a kávéház közönsége. Aki megkóstolja a süteményt, a Hadik vendége lesz a kávéjára, teájára. A Karinthy Színház jóvoltából ezentúl a desszert vásárlói között havonta jegyeket sorsol a Hadik Kávéház az újbudai színház előadásaira, illetve hangulatos vacsorát is lehet nyerni.

Programok:

11.00

Képírók névjegyei

Bemutatkoznak az Újbudai Kulturális Városközpont galériái

Godot Galéria

Faur Zsófi Galéria

Háromhét Galéria

Szatyor Galéria

Scheffer Galéria

12.40

„…A’la carte…”

Irodalom készre sütve

Nagyanyáink süteményében rejtve irodalmi ínyencségek várnak a publikumra a Hadik Kávéház

jóvoltából.

13.00

Tálalva…Karinthy kedvenc desszertje

Tevékeny időskor és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve szellemében bemutatkozik a

Karinthy család kulináris öröksége.

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top