Archív

Tenyésszen biobolhát!*

bolha

A módszer leginkább családi vállalkozásban eredményes. Minél több családtag, annál nagyobb nyereség. (Nógrádi Gábor Hogyan lehetünk milliárdosok? című sorozata)

A szakszerű biobolha-tenyésztés úgy kezdődik, hogy a sok pénzre vágyó személy mindent elad, ami eladható a tévétől a vécékeféig, és ezenkívül felvesz a Biobolha Banktól kétmillió forint rövid lejáratú kölcsönt, negyven százalékos, naponta egy százalékkal emelkedő kamatra. Hogy az sok? Nem kell megijedni! Az ötlet kitalálója, vagyis a Biobolha Bank szerint nincs az a kamat, amit ne tudnánk visszafizetni, ha beindul a bolhabolt.

A pénzzé tett ingóságokból és a felvett bankkölcsönből megvesszük a Bank kft-jétől, a tenyésztéshez szükséges alapanyagot, azaz egy zsák bolhát. Ennyi bolha tíz liter biovér megtermeléséhez elegendő! (Tudni kell: a biovér jelentős exportcikk és nagyon egészséges. A legfejlettebb nyugati országok vámpírjai már csak ezt isszák.)

Azt kérdezik, hogyan lesz a bolhából biovér?

Egyszerű. (A nagy ötletek mindig ilyen egyszerűek, kezicsókolom. Ott volt például a guillotine, hogy mást ne mondjak!) És most a Biobolha Bank meg a kft-je ilyen egyszerűen nagyszerű ötletet konstruált azért, hogy mi milliárdosok legyünk. (Ugyan mi másért?)

A vértermelés technológiája a következő: este, amikor a család lefekszik, kinyitjuk a zsák száját és kiengedjük a bolhákat.

Mire eljön a reggel és mi kínunkban összevakarjuk magunkat, a bolhák már tele lesznek első osztályú biovérrel. Ezután nincs más dolgunk, mint a bolhákat átzavarni a húsdarálón, és az alul kicsöpögő vért demizsonokba tölteni.

A kedves olvasó persze megkérdezheti, hogy nem egyszerűbb-e rögtön belecsapolni a családi vért a Bank kft. demizsonjába. Nem. Akadhatnak ugyanis olyan makacs családtagok, akik nem hisznek a gyors meggazdagodásban, és jószántukból nem akarnak vért adni egy bank ígérgetésére. A bolha ezt a problémát hidalja át. A bolhának nem lehet ellentmondani.

Végezetül a demizsonokat leszállítjuk, a bankkölcsönt törlesztjük, és a maradék pénzből immár két zsák bolhát veszünk a kft-től, hogy menjen az az üzlet, jöjjön a profit, mígnem néhány héten belül milliárdosok nem leszünk, de tuti.

Persze a szerencse forgandó. Előfordulhat, hogy amikor a kiürített lakásban már éppen plafonig ér a bolha, és dülöngélünk a gyengeségtől, a világpiac telítődik vérrel, vagy az olcsóbb ázsiai alapanyagot importálják a vámpírok. Ebben az esetben a kft persze nagyon sajnálja, de nem tart igényt több biovérre. A Bank pedig behajtókat küld, és az aktuális részletek fejében – más érték híján – elviszik a nagymamát meg a fél vesénket.

Azt tetszenek kérdezni, hogyan előzhető meg ez a csőd? Egyszerű. Időben agyon kell ütni mindent, ami ránk akar mászni, hogy a vérünket kiszívja.

* Húsz éve írtam!

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top