Archív

Könyv Gór Nagy Máriáról

„Mai napig szeretem a színházat, a filmet, a sportokat, de a legeslegnagyobb hobbim az olvasás…” – [Böszörményi Gyula könyvajánlója]

A Dekameron Könyvkiadó ajánlata

Dr. Ambrus Péter: GÓR NAGY MÁRIA (KÖNYV)

című kötete. Az olvasmányos, szórakoztató, sok-sok sztárfotóval, eseményfotóval illusztrált kötet a magyar színházi világ fontos és híres alakját, a sikeres SZÍNITANODA megalapítóját, igazgatóját, az egykori híres filmesszépséget, Gór-Nagy Máriát és munkásságát mutatja be.

A róla szóló írások, riportok alanyai a magyar színházi világ legnagyobbjai: Gálvölgyi János, Kern András, Oszter Sándor, Pécsi Ildikó, Szinetár Miklós, Liptai Claudia, Kapolcs Zsóka, Csonka András, és még sokan mások, akik maguk is izgalmas, roppant népszerű, sokat foglalkoztatott művészek.

Az írások tele vannak izgalmas történetekkel, melyek valódi titkokat tárnak fel előttünk! Beláthatunk a kulisszák mögé, a sztárok életébe… A színházi,- és filmvilág mindenkit foglalkoztató, színes eseményeibe. Ugyanakkor megismerhetjük egy nagy alkotóegyéniség életén keresztül a magyar színházművészet elmúlt 50 évének történetét.

A kötet külön érdekessége, hogy a szerző a maga bőrén is megtapasztalta milyen is Gór-Nagy világa, mert egy-egy óra erejéig részt vett a tanoda tevékenységében is. Logopédia, művészi beszéd, ének, balett, akrobatika, színészmesterség órákat vett, s kedves humorral be is számol ezekről az élményeiről.

Gór-Nagy Mária maradandót alkotott, tevékenysége művészi igazságokat sugároz, mindannyiunk és a magyar kultúra javára.

RÉSZLET A KÖNYVBŐL:

„Az apai nagymamámnak – akit szívből nem szerettem – egyszer mondtam:

– Színésznő szeretnék lenni!

– Mi? Mit akarsz te, talán szülésznő? – válaszolta.

Egyetlenegyet nem tudtam megbocsátani, illetve sajnáltam, hogy anyukámék nem engedtek balettozni. Lehet, hogy akkor táncosnő lettem volna, és már rég kezem, lábam, mindenem fájna… De nagyon vonzott a tánc, máig is vonz, nagyon szeretek táncolni. Vágytam rá és az alkatom is predesztinált volna arra, hogy táncoljak. Nem, ők ezt úri passziónak tartották, de szerintem a nagymama nyomására történt, hogy nem engedtek táncolni…

A nővérem a konzervgyárban volt technikus, a bátyám villanyszerelő és elektroműszerész. Húgom elvégezte az egészségügyi főiskolát, tehát mindenki normális polgári foglalkozást tanult. Azt sejtették, hogy én nem ezt az utat választom. A pszichológia is érdekelt és mondtam nekik, hogy majd pszichológus leszek, de ezt nem igazán értették meg.

Apámtól örököltem egyrészt a bohém hajlamomat, másrészt azt, hogy ő nagyon olvasott volt. Rengeteg könyvvel rendelkezett, szinte könyvtár volt a lakásunk. Kedvenc szórakozása az volt, hogy felolvastat, amikor valamiért megbüntetett. Mivel sokszor voltam büntetésben, számtalanszor fel kellett olvasnom neki és ezért egész kiskoromban már – még nem is jártam iskolába – megtanultam olvasni, és megszerettem a könyveket.

A műveltségemnek zömét is tizennyolc éves koromig szereztem, apu könyvtárából. Ő könyvtár látogató is volt. Mai napig szeretem a színházat, a filmet, a sportokat, de nekem a legeslegnagyobb hobbim az olvasás…”

Internetes ár: 4242 Ft

Méretek: 141x196x19

Oldalszám: 296 oldal

Kötésmód: ragasztott, puhatáblás

ISBN: 6155072048

Megrendelhető:

Dekameron Könyvkiadó

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top