Archív

Újra Örkény-kert a Madách téren

orkenykert

A kocsikkal zsúfolt aszfaltszőnyeg helyett pázsittal díszített teret hoznak létre, ahol két színpadon változatos programokat kínálnak minden korosztály számára.

Az idén is lesz Örkény-kert a Madách téren: az Örkény István Színház és a VII. kerületi önkormányzat augusztus 25-i programsorozatán a színház művészei mellett fellép a Kolompos együttes és Rost Andrea is.

Az Örkény kert augusztus 25-én, szombaton délelőtt tíz és este tíz óra között várja a látogatókat.

Az idén második alkalommal megszervezett szabadtéri eseménnyel köszönti a színház az új évadot a Madách téren; a kocsikkal zsúfolt aszfaltszőnyeg helyett pázsittal díszített teret hoznak létre, ahol két színpadon változatos programokat kínálnak minden korosztály számára.

A közlemény szerint a szervezők szándéka az, hogy felhívják a figyelmet a városi környezet élhetőbbé tételére, a közösségi terek fontosságára, valamint hogy ébren tartsák a budapesti polgárok érdeklődését a kerület kulturális hagyományai iránt, tájékoztassák őket az Örkény Színház munkájáról, a jövő évad terveiről. Felidézik a Madách tér múltját, és felhívják a környék lakóinak figyelmét arra, hogy mennyi lehetőség rejlik a jövőjében.

Délelőtt 10 órától a Búgócsiga Zenede fogadja a látogatókat, majd a Kolompos együttes koncertje következik a nagyszínpadon, míg a kisszínpadon a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős bábszínész osztályának előadása és színházi vetélkedő várja a közönséget.

Délután a nagyszínpadon Harmonia Garden Band-koncert, valamint Befogad és kitaszít a világ címmel Huzella Péter és Mácsai Pál Villon-összeállítása látható, majd öt órától a közönség komolyzenei minikoncertet hallhat a Kodály-év jegyében, az esemény vendége Rost Andrea lesz. A koncert után Nézzünk bizakodva a jövőbe! címmel válogatás hallható Örkény István egyperces novelláiból.

A kisszínpadon délután többek között a HANEM Tangózenekar is fellép, hét órakor pedig a HOPPart társulat koncertje is hallható lesz. A rendezvény este fél kilenckor az Örkény Színház társulatának koncertjével zárul.

A Madách téren emellett a Legenda Egyesület történelmi játszóháza és a Tintaló Társulás bábcirkusza is várja a gyerekeket, valamint délután egy és négy órakor felolvasást tartanak Örkény István Meselevelek című könyvéből.

A rendezvényen színházjegyet és -bérletet vásárolhat a közönség az induló évadra, és találkozhat a társulat színészeivel is. A részletes program a www.orkenykert.hu címen és a színház honlapján is megtalálható.

Forrás: MTI

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top