Archív

Szeméremből letakarták a kiállítást reklámozó Picasso-aktot a reptéren

Picasso

John Leighton, a múzeum igazgatója „bizarrnak” nevezte a lépést.

Az utasok panaszára egy időre diszkréten letakartak az edinburghi repülőtéren egy óriásposztert, amely Pablo Picasso egy híres aktjával hirdette egy skót múzeum modern művészeti kiállítását, a múzeum reagálására a légikikötő azonban később eltávolította a fehér leplet a műről.

A Femme nue dans un fauteuil rouge (Meztelen nő piros karosszékben) című, 1932-ben készült alkotást ábrázoló plakáttal a Picasso és a modern brit művészet című tárlatot reklámozza a Modern Művészetek Skót Nemzeti Galériája. A BBC hírszolgálata szerdán (http://www.bbc.co.uk/news/uk-scotland-edinburgh-east-fife-19177968) számolt be a történtekről a repülőtér és a múzeum illetékeseinek megszólaltatásával.

A repülőtér első nyilatkozatában az utasok panaszaival magyarázta a poszter letakarására hozott döntését, és felkérte a múzeumot, hogy cserélje le a plakátot. John Leighton, a múzeum igazgatója válaszában „bizarrnak” nevezte a lépést. Mint hangsúlyozta, a mai hirdetésekben számtalan formában jelennek meg nőkről készült felvételek, amelyeken a modellek ruhátlanul vagy lengén öltözve láthatók anélkül, hogy azt bárki kifogásolná, „valamiért a világ egyik leghíresebb festőjének egy aktját olyan zavarónak találták, hogy ki kellene cserélni.”

A légikikötő vezetősége a múzeum közleményének hatására felülbírálta korábbi döntését, és eltávolította a plakátot borító leplet. Miközben arra hivatkozott, hogy az intézkedésre azért került sor, mert az utasok panaszait mindig komolyan veszi, bocsánatot kért a kiállítás szervezőitől a „kavarodásért”.

Forrás: MTI

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top