Archív

Gyermekbirodalom épül a Potter-szerző kertjében

Keresés a weben

jk-rowling

Az edinburghi önkormányzathoz benyújtott tervek a Harry Potter-sorozat mágikus világát idézik.

Varázslatos gyermekbirodalmat építtet edinburghi házának kertjében kisebb gyermekeinek J.K. Rowling, a Harry Potter varázslósaga multimilliomos szerzője.

Az írónő 250 ezer fontot (93 millió forintot) szán arra, hogy kertjében kilencéves fiának és hétéves lányának egy-egy kétemeletes, 12 métermagas házat csináltasson. A The Daily Telegraph online híradása szerint (http://www.telegraph.co.uk/news/celebritynews/9423374/JK-Rowling-to-build-magical-treehouse-kingdom-at-bottom-of-garden.html) a fenntartható módon kezelt erdőségből származó fából készülő házak cölöpökön állnak majd, és a kicsik akár a kertben ásott alagutakon keresztül is bejuthatnak új birodalmukba. A két házikót a tervek szerint kötélhíd köti össze. A kisfiú csapóajtón és tűzoltópóznán is elhagyhatja a házát, míg húga csigalépcsőt vagy rozsdamentes acélcsúszdát használhat erre a célra.

Az edinburghi önkormányzathoz benyújtott tervek a Harry Potter-sorozat mágikus világát idézik. Egy városi illetékes szerint Rowling biztos megkapja az engedélyt az építkezéshez, hiszen valójában csak játszóházakról van szó, nem lakóhelyekről.

Rowling férjével, két kisebb közös gyermekükkel és előző házasságából származó 19 éves lányával él házában, amelyet nagy kert vesz körül. A kertben az utóbbi időben nagyszabású munkálatokat végeztek, hogy reneszánsz stílusúra alakítsák, és óriási fákkal ültették körbe a falakon belül. A szomszédok szerint így már senki sem kandikálhat be a Rowling-birtokra, és bár a faházak magasak lesznek, valószínűleg azokat sem lehet majd kívülről látni.

A Sunday Times leggazdagabbakat felsoroló listája alapján az írónő 560 millió fontos (207 milliárd forintos) vagyonnal rendelkezik. Híradások szerint eddig több mint százmillió fontot fordított karitatív célokra.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top