Archív

Gödi aluljáró festésével zárult a Let’s Colour köztérszínesítő pályázata

gdi aluljr

A Debreceni óvodában 130 önkéntes dolgozott, hogy az 1300 négyzetméternyi falfelületre felkerülhessenek Miklósvári Andrea, az egyesület dizájnerének tervei.

A gödi vasútállomás gyalogos aluljárójának festésével zárult az idei Let’s Colour projekt köztérszínesítő pályázata, a program keretében Göd mellett Fegyvernek, Dunakeszi és Debrecen egy-egy közösségi tere, valamint a Millenáris egyik fala kapott új arculatot.

A Let’s Colour Településszépítő Egyesület idei internetes szavazását követően az 58 pályázatból három nyertest hirdetett: Fegyverneken a Móra Ferenc Általános Iskola, Dunakeszin a Bárdos Lajos Általános Iskola, Debrecenben pedig a Százszorszép Óvoda került ki győztesként a versengésből, a gödi gyalogos aluljáró a Holland-Magyar Kereskedelmi Kamara különdíját kapta – tájékoztatta Heiszler Ákos, az egyesület főszervezője az MTI-t.
god 2Szombaton fejezték be Gödön a munkálatokat: az 1500 négyzetméteres felületet Hegedűs Babett tervei alapján festette ki több, mint 80 önkéntes, akik csaknem 4500 munkaórát töltöttek a helyszínen, ahol a festés mellett csatornát tisztítottak, graffitit távolítottak el, és lealapozták a falat. Ezzel 10 millió forint feletti fejlesztést hajtottak végre.
A Holland-Magyar Kereskedelmi Kamara azért a gödi helyszínnek ítélte a különdíjat, mert az elnökség tagjai ebben a pályázatban látták leginkább megvalósulni a „hazai közösségek összefogását, az emberek közös tenni akarását” – idézte fel Heiszler Ákos a kiírás legfőbb szempontját.
A Debreceni óvodában 130 önkéntes dolgozott, hogy az 1300 négyzetméternyi falfelületre felkerülhessenek Miklósvári Andrea, az egyesület dizájnerének tervei. A munka három napig tartott, a jórészt az óvoda dolgozóiból és a gyerekek szüleiből álló önkéntes csapat mintegy 1200 órát dolgozott, hozzávetőleg ötmillió forint értékű fejlesztést végeztek.
Fegyverneken a Móra Ferenc Általános Iskola hetven méter hosszú betonkerítését 70 önkéntes festette ki Hegedűs Babett dizájner tervei alapján. Az önkéntes csapat mintegy 1,2 millió forint értékű fejlesztést végezett el a kétszázhatvan négyzetméteres alkotás kivitelezésével.
Dunakeszin a Bárdos Lajos Általános Iskola 700 négyzetméternyi falát 80 önkéntes festette át szintén Hegedűs Babett tervei alapján. A festésben nyolcvanan vettek részt, az éppen beköszöntött kánikula és szünidő ellenére.
Idén dizájner kategóriában is versenyt hirdettek, ezt Nagy Diána Biofal című ötlete nyerte el, művét a Millenáris által biztosított óriási falfelületre készíthette el májusban a grafikusművész.
A Let’s Colour Településszépítő Egyesület először 2011-ben hirdetett pályázatot közösségi terek kiszínesítésére.

A képen:

Önkéntesek festik a gödi vasútállomás gyalogos aluljáróját 2012. augusztus 4-én.

{jcomments on}

MTI Fotó: Soós Lajos

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top