Archív

DVD-n is kapható lesz A Pál utcai fiúk és Az aranyember

pal utcai fiuk

A kétnyelvű menüvel és választható angol felirattal ellátott kiadvány extrájában a korábbi némafilmes feldolgozásokat is láthatjátok.

Két kötelező olvasmány klasszikus filmváltozatát is megjelenteti a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet (MaNDA): A Pál utcai fiúk és Az aranyember extrákkal is ellátott DVD-kiadásai vasárnaptól lesznek kaphatók.

Molnár Ferenc világhírű regényéből Fábri Zoltán magyar-amerikai koprodukcióban készített nagyszabású moziváltozatot, amely a magyar nézők körében a mai napig az egyik legnépszerűbb film. Ez volt az első magyar alkotás, amelyet 1969-ben Oscar-díjra jelöltek.

A kétnyelvű menüvel és választható angol felirattal ellátott kiadvány extrájában a nézők a korábbi némafilmes feldolgozásokba is betekinthetnek.

Az aranyember Jókai Mór legkedvesebb regénye, amelynek témáját, alakjait az író gyermekkori komáromi élményeiből merítette. A kötetből három filmváltozat is készült, 1918-ban Korda Sándor, 1936-ban Gaál Béla, majd 1962-ben Gertler Viktor rendezésében.

Ezúttal a legismertebb feldolgozás, Gertler Viktor klasszikusa jelenik meg kétnyelvű menüvel és választható angol felirattal ellátott lemezen. Az elegáns stílusú, legendás színészeket felvonultató film a hatvanas évek elejének egyik leglátványosabb szélesvásznú alkotása volt – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top