Archív

Megalakult a Magyar Írószövetség Hajdú-Bihar megyei csoportja

bertha

Megalakult a Magyar Írószövetség Hajdú-Bihar megyei szervezete, amelyet több mint tíz író és költő hozott létre. A csoport elnökének Bertha Zoltán irodalomtörténészt választották.

A Hajdú-Bihar megyei írócsoport a hétvégén alakult meg az első alkalommal megtartott Hajdúböszörményi Nemzetközi Író- és Alkotótáborban – tájékoztatta a Magyar Írószövetség sajtóügyeivel foglalkozó cég kedden az MTI-t.

A közleményben felidézik, hogy a hajdúböszörményi író- és alkotótábor munkájában hatvan alkotó, diák, előadó vett részt, köztük sokan a határokon túlról érkeztek. A rendezvény zárásaként alakították meg a jelen lévő írószövetségi tagok, valamint a pártoló tagok a Hajdú-Bihar megyei írócsoportot.

A csoport elnökévé Bertha Zoltán irodalomtörténészt, titkárának pedig Papp-Für János költőt, a Kertész László Hajdúsági Irodalmi Kör vezetőjét választották meg. A csoport alapító tagjai a vezetők mellett Ferdinandy György, Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnöke, Barabás Zoltán, Kelemen Erzsébet, Kocsis Csaba, Szálinger Balázs, Ködöböcz Gábor, Farkas Wellmann Endre és Erős Kinga.

Az új írócsoport a Kertész László Hajdúsági Irodalmi Körrel együttműködve fog dolgozni, köszönhetően Kiss Attilának, Hajdúböszörmény polgármesterének, aki a kör alapító tagjaként maga is pártolta a csoport létrejöttét.

„A kortárs irodalom megismertetése, az olvasás népszerűsítése, fiatal tehetségek felkutatása és támogatása lehet a feladata a Magyar Írószövetség helyi csoportjainak, amelyek a vidéken és a határokon túl élő tagok összefogására is hivatottak. Ilyen szervezetek évek óta sikeresen működnek Miskolc környékén, a Dunántúlon, Kárpátalján és a Vajdaságban is, illetve tavaly december óta Csongrád megyében” – olvasható az összegzésben.

Forrás: MTI

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top