Archív

Újabb elsőfilmes nyert gyártási támogatást a Filmalapnál

AViharsarok című film a kamaszkor, a szerelem és az ébredő szexualitás megélésének drámája.

Újabb három film, köztük Császi Ádám Viharsarok című bemutatkozó játékfilmjének gyártását támogatja a Magyar Nemzeti Filmalap. A szeptembertől forgó német-magyar koprodukció 60 millió forint gyártási támogatásban részesült – tájékoztatta a filmes szervezet csütörtökön az MTI-t.

Császi Ádám filmje a Proton Cinema produkciójában készül, producere Petrányi Viktória és Gyárfás Eszter. A 120 millió forint összköltségvetésű koprodukció német partnere a berlini székhelyű Unafilm – olvasható a közleményben, amely felidézi, hogy a rendező több kiemelkedő rövidfilmet jegyez. Az 1 hét című filmjéért 2004-ben különdíjat nyert a Filmszemlén, a Gyengébb napok című alkotásáért pedig a legjobb rövidfilm díját vehette át 2008-ban.

A Viharsarok című film a kamaszkor, a szerelem és az ébredő szexualitás megélésének drámája: a mozgalmas, érzelemmel telt történet önmagukat kereső kamaszok felnőtté éréséről szól. A produkcióban több pályakezdő is bemutatkozik: Rév Marcell operatőrnek (Itt vagyok, Külalak, Varázslatos gladiátorok) és Takács Nóra látványtervezőnek is a Viharsarok lesz az első játékfilmje. A Filmalap szakmai és anyagi támogatásával december óta fejlesztett forgatókönyvet Szabó Ivánnal közösen jegyzi a rendező.

A Filmalap közlése szerint a beadott új pályázat alapján 55 millió forint többlettámogatásban részesült Ujj Mészáros Károly korábban 150 millió forinttal támogatott Liza, a rókatündér című magyar-svéd koprodukcióban készülő játékfilmje. A Filmteam produkciójában készülő film forgatása július elején kezdődött és 42 napig tart, producere Major István.

Sós Ágnes többszörösen díjazott dokumentumfilmes Szerelem patak munkacímmel készít „tabufilmet” egy özvegy parasztemberről. Az egészestés „dokumentummese” gyártója a DokuArt, producere a rendező és Ugrin Julianna. A Filmalap 19,5 millió forint gyártási támogatást ítélt meg produkciónak.

A Filmalap Döntőbizottsága legutóbbi ülésén forgatókönyv/filmterv fejlesztési támogatást szavazott meg a Pedalománia (producer: Garami Gábor, rendező: Xantus János, forgatókönyvíró: Sallai Ervin, Xantus János), az Érintetlenek (producer: Sándor Pál, forgatókönyvíró: Szekér András) és az Uri Muri (producer: Kántor László, rendező: Vidnyánszky Attila, forgatókönyvíró: Podmaniczky Szilárd, Vidnyánszky Attila) című filmterveknek, valamint elfogadta Orosz Dénes rendező-forgatókönyvíró Coming Out című forgatókönyvének (producer: Kálomista Gábor) végső változatát.

Forrás: MTI

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top