Archív

Holdudvar júliusi programja

Tavaszkuvasz 1

A tavalyi évhez hasonlóan idén is kiállítottak a Holdudvar Piedesztálon köztéri szobrokat, a Holdudvar vendégterében. Ez alkalommal Kovách Gergő: Tavaszi kuvasz című szobrát láthatjátok.

Kiállítás:

Diorámák – Boros Mátyás kiállítása

Boros Mátyás művei egy folyamatos analízis különböző elemeiként értelmezhetők. Dialógusok a valósággal, a közeggel, ami körbevesz minket, nevezzük a külvilágnak. Fontosak számára az apró részletek és a többrétegűség, nem csupán szemiotikai szempontból, de az alkalmazott technikák tekintetében is. A kiállítót az események, élethelyzetek, illetve az ezekből eredeztethető, vagy ezekhez szorosan kapcsolódó asszociációk, érzések, értelmezések inspirálják. Munkáiban gyakorta jut el olyan végeredményekhez, ahol a műfaji határok feloldódnak, feleslegessé válnak – mint például a drótból készült „háromdimenziós grafikák”. A diorámák, külön erre a kiállításra összeállított kompozíciók, dobozokba zárva, melyek a vélt, vagy a megismert valóság különböző helyzeteit modellezik a maguk módján. Apró ügyek, egyszerű jelek, ábrák, síkban és térben, hétköznapi szimbólumok, melyek önmagukban is értelmezhetőek, de hatással vannak egymásra.

A kiállítás megtekinthető: 2012. június 20. – augusztus 12.

Kovách Gergő: Tavaszi kuvasz szobor a Holdudvar Piedesztálon

A tavalyi évhez hasonlóan idén is kiállítunk a Holdudvar Piedesztál keretén belül köztéri szobrokat a Holdudvar vendégterében. Ez alkalommal Kovách Gergő: Tavaszi kuvasz című szobrát helyeztük ki. A monumentális köztéri művészetnek is bemutatkozási lehetőséget biztosít a Holdudvar Piedesztál. Négy-négy hét erejéig a kortárs magyar szobrászat egy – mind kvalitásában, mind méretében – kiemelkedő alkotását emeli piedesztálra, demonstrálván a szobrászati műtárgy teret meghatározó erejét. A Piedesztál kurátora, Paksi Endre Lehel művészettörténész.

Műalkotás megtekinthető 2012. jún. 20 - júl. 18. között.

A KREA Kortárs Művészeti Iskola Diplomamunkák kiállítása

A KREA Kortárs Művészeti Iskola tervezőgrafikus, divatstylist, enteriőrtervező szakos hallgatók diplomamunkáit valamint a végzős fotósok és tervezőoperátorok alkotásait bemutató kiállítás. Az enteriőrtervező szakon diplomázóinak feladata a KREA Művészeti Alkotófalu, egy műhelyeket és lakó-konténereket is magában foglaló művésztelep komplex megtervezése volt. A diplomázó tervezőgrafikusai és végzős tervezőoperátorai idén is létező termékek vizuális megjelenését gondolták újra. A leendő divatstylistok egy szabadon választott témájú, minimum 8 képből álló divatsztorit kellett kitalálniuk és megszervezni a fotózását. A fotó szakos hallgatók kétéves képzését lezáró vizsgamunka, az úgynevezett vizsgaremek egy összetett, autonóm fotográfiai feladat megoldása volt. 2012. június 29-től július 12-ig lesz megtekinthető a Holdudvarban

Kertmozi

Július 9. 21.00 A Fa (francia-ausztrál film)

Julie Bertuccelli, 100 perc, francia-ausztrál, vígjáték-dráma, Szereplők: Charlotte Gainsbourg, Morgana Davies, Marton Csokas

Július 16.Beszélj róla

Pierre Pinaud, 2011, 89 perc, vígjáték-dráma, Szereplők: Karin Viard, Nicolas Duvauchelle, Nadia Barentin

Július 23.Legfelső emelet balra

Angelo Clanci, 2009, 93 perc, vígjáték, Szereplők: Hippolyte Girardot, Mohamed Fellag, Aymen Saïdi

Július 30. – Egy rendező, két film

Defekt

Guillaume Brac, 2009, 24 perc, Szereplők: Julien Lucas

A világ nők nélkül

Guillaume Brac , 2011, 58 perc, vígjáték, Szereplők: Vincent Macaigne, Laure Calamy, Constance Rousseau

Az idei fesztiválon ismét kedvünkre válogathatunk egy sor francia filmpremier közül. Vetítések hétfőnként június 25. és július 31. között. A Kertmoziban idén is igazi francia filmeket láthattok eredeti nyelven, magyar és angol felirattal.

Jegyár: 800 HUF Az eső sem jelent akadályt, rossz időben a belső teremben vetítünk!

Július .26. FUNZINE Kertmozi

New York, I Love You francia-amerikai romantikus film, 103 perc, 2008

rendező: Mira Nair, Shekhar Kapur, Randall Balsmeyer, Fatih Akin, Brett Ratner, Natalie Portman, Joshua Marston, Wen Jiang, Shunji Iwai, Allen Hughes, Yvan Attal

szereplők: Orlando Bloom, Hayden Christensen, Julie Christie, Bradley Cooper, Robin Wright Penn, Chris Cooper, Shia LaBeouf, Natalie Portman, Ethan Hawke, John Hurt, Maggie Q, Qi Shu, Eli Wallach, Saul Williams, Burt Young, Blake Lively

New York a film születése óta az álmok és a lehetőségek városa. Lüktető kulturális sokszínűségével, az eget ostromló, szikrázó felhőkarcolóival több mint száz éve szolgál kulisszául sikeres filmek ezreihez. Most a szerelmesek friss szemszögéből ismerhetjük meg a várost, melynek örökös zajába megannyi titok, sok humor és egy csepp erotika vegyül. Ez az a város, ahol minden megtörténhet, ahol az egyszerű, hétköznapi történetek is életre szóló kalanddá válnak. Mitől válik ott és akkor különlegessé, hogy egy fiatal nő az esküvője előestéjén felkínálkozik egy indiai üzletembernek, hogy egy író a legjobb csajozós szövegével próbál felszedni egy nőt az utcasarkon, hogy egy fiatal srác tolószékes lánnyal megy a szalagavató bálra, s végül élete legmámorítóbb élményét éli át? Nyolcmillió ember, nyolcmillió történet hullámzik a pezsgő városban. Ez a néhány kiragadott jelenet hivatott megmutatni, miért olyan ellenállhatatlan a Nagy Alma. Elismert rendezők benyomásait fűzi össze a városról és a szerelemről egyetlen történetfüzérbe ez a magával ragadó film.

Koncert

Holdudvar Jazz júliustól augusztus végéig

Július 6., 20. 20.00-22.00 Gödri Bulcsú

Július 13., 27. 20.00-22.00 Cseh Balázs

Életmódpiac

Luna Park Social- Az életmódpiac a Holdudvarban minden vasárnap 12.00-20.00 között.

A varázslatos atmoszférájú piacon megtalálható izgalmas művészeti alkotás, kézműves termékek, egyedi használati tárgyak, designer és vintage ruhák. A piac a vásárlás mellett remek lehetőséget teremt különleges hangulatú időtöltésre is. A piac remek találkahely, ahol hétről hétre új művészeti attrakciók várnak felfedezésre. Aki valami egyedülállót és nem szokványosat keres, itt megtalálja. A piac teret ad közösségi kezdeményezéseknek is. Itt nem csak tárgyak, de friss ötletek is gazdát cserélnek. Az LPS befogad kreatív, újszerű és jótékonysági célú programokat is.

Időpont: vasárnaponként déltől estig http://www.facebook.com/lunaparksocial

További információ: Kaposi Dorka (művészeti vezető-helyettes),

Telefon: 06 20 99 39 126

Cím: Holdudvar Margitsziget 1138 Budapest, Margitsziget régi Casino épülete

E-mail: kaposi.dorka@holdudvar.net

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top