Archív

Képben vagyunk 22.: Egyperces novellák

15552949 ba26eceac0cbc23094b8c7a38b1893e4 m

Május végén rendezte a Librarius első nyilvános fellépését az RS9 színházban Képben vagyunk címmel. Sorozatunk záró darabjaként Sárközi Richárd vérbő egyperces novelláitolvashatjákot.

sarkozi2Brékingnyúz

Sajnálattal közöljük, hogy a Nobel-díjjal sem kitüntetett, Kossuth díjra nem jelölt, a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjén szóba sem került Székely Róbert, Sárospataki lakos, a legnagyobb egészégnek örvend. Székely Róbert 1975. május 21-én született Sárospatakon. 1981-ben itt végezte az óvodát, tanulmányait általános iskolában folytatta, érettségi diplomáját egy helyi gimnáziumban szerezte meg. Székely 7 éves korában, korát meghazudtolóan későn tanult meg biciklizni, amiért társai többször kinevették. Utóbb gyors fejlődésnek indult, ma már tízkilómétereket hajt anélkül, hogy egyszer is le kellene szállnia. Felesége, a családért folytatott sokoldalú munkássága elismeréseképpen több autót ajándékozott Róbertnek, aki először egy Lada Samara, később pedig egy Skoda Fabia vezetője lett. Nevéhez fűződik két gyermeke, Anikó és Richárd, illetve egy talált alkatrészekből, önkézzel összeállított agyváltós bicikli.

Találkozás

– Szerbusz Bandikám.
– Szevasz, de rég láttalak, hogy vagy?
– Szarul. Kivették a fél tüdőmet, és lehet, hogy megvakulok az egyik szememre.
– Örülök, örülök. Feleséged?
– Múlt hónapban kirúgták, aztán idegösszeroppanás, most kórházban van, épp hozzá tartok.
– De jó ezt hallani! Gyerekek megvannak?
– Az egyiket kicsapták, mert lopott az iskolában, a nagyobbikat meg nem vették fel sehova.
– Büszke vagy rájuk, mi? Na, megyek, Bandikám, 9-kor lesz a halotti torod, nem akarok késni. Szerbuszkérlek.

Meghívósarkozi3

Szeretettel meghívom Önt és családját

ÖNGYILKOSSÁGOMRA

melyet 2010. január 23-án tartok a Szabadság híd budai hídfőjéhez közeli harmadik támpillérnél.

A programból:
19.30 érkezés, tombolavásárlás az örökséghez
19.45 szendvicsek és koktélok felszolgálása
20.00 készülődés
20.15 öngyilkosság
20.17 a halál várható időpontja
20.30 a mentő ünnepélyes bevonulása
20.45 sorsolás

21.00 az örökség kiosztása

A meghívó a szombati temetésre is érvényes. A nézők közé veszélyes tárgyat bevinni felesleges, lesz nálam pisztoly, kés, kötél, ha valami nem jól sülne el. A magamban okozott károkért felelősséget vállalok, a programváltoztatás jogáról már rég lemondtam.

Intősarkozi5

Kedves szülők!

Zoltán ma tűrhetetlen viselkedésével magára haragította az osztályt, jómagamat és az egész tanári kart. Önmaga felgyújtásával riogatta a lányokat, majd öngyilkosságával zavarta az órát. Felszólításomra nem hagyta el a termet, úgyhogy két másik osztálytársával kellett kihúzatnom az osztályterem be- és kijárati ajtaja elé, ahol saját lábán se bírt/volt hajlandó állni. Öngyilkosságáért intőben részesítem, és kérem a szülőket, hogy a legszigorúbb szertartásban részesítsék a néhai Zolit.

Köszönöm, az osztályfőnök


Búcsúlevél

Drága Jánosom! Úgy döntöttem, nem tudok tovább élni, elegem van, meguntam, besokalltam. Egyáltalán, nincs értelme folytatnom, sarkozi4nincs miért csinálni, belefáradtam. Délután megölöm, magam, úgyhogy már nem találkozunk, és még fontosnak tartottam elmondani, hogy vegyél a Barbinak tejet, tudod, hogy anélkül nem tud elaludni. A Gabikáért pedig menj el öt felé az óvodába, nagyon nyűgös lesz, ha megvárakoztatod, én akkor már nem tudok érte menni, azt hiszem, ezt meg lehet érteni, és EGYSZER te is kibírod, hogy nem maradsz benn a haverokkal dumálni. Ha már úgyis lemész, vegyél kefirt is a boltba, hogy legyen mit enned reggel, meg sört, hogy ne légy a meccs alatt olyan ideges. Ászokot vegyél, mert emlékszem, hogy a Tallérostól lett a múltkor is hasmenésed. Este hívd fel anyád, ma volt a műtétje, biztos jól esne neki, ha megkérdeznéd, hogy van. Azt hiszem ezek a fontosabb dolgok… Jesszusom, a lényeg majdnem kiment a fejemből. Mire hazaértek már biztosan büdös lesz, úgyhogy szellőztess, de ne a konyhaablakon, mert a huzattól a múltkor is fájt a Gabika füle. Ne a mentőket hívd, mert túl hangosak, a Barbi még megijedne, és különben is, mit szólnának a szomszédok. A vért ne a konyhai felmosóval töröld fel, van egy régebbi, jobban elhasználódott a fürdőben, azt utána akár ki is hipózhatod. Kaja van a hűtőben, van lefagyasztva pacal, de nézd meg, mi van ráírva, mert a vadast nem rég tettem el, jobb lenne, ha először a pacalt ennéd, az a régebbi. A gyerekeket addig küldd el tévét nézni, mindketten utálják a szagát.

Ha valamit elfelejtettem, majd leírom még, most megyek, főbe lövöm magam. (Ha hazaértek, ne feledd el levenni a cipődet, mert kitakarítottam.)

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top