Archív

A Rózsavölgyi Szalon őszi programja

rzsavlgyi2

Több „saját fejlesztésű” produkció mellett az együttműködések is szerepet kapnak az áprilisban megnyílt belvárosi Rózsavölgyi Szalon őszi programjában.

Több bemutatóval készülnek szeptembertől novemberig. Sándor Pál Pereg a film… címmel zenés filmtörténet keretében Hegyi Barbarával, Kolovratnik Krisztiánnal és Szilassy Nellyvel idézi meg a nagy filmek (Casablanca, Cherbourgi esernyők, Szerelem első vérig, Ripacsok) emlékét – mondta el Lőrinczy György, a szalont működtető Pentaton Koncert- és Művészügynökség vezetője a programokat ismertetve.

Bemutatják a Polcz Alaine Asszony a fronton című könyvéből készült monodráma változatot Béres Ilona előadásában, Dicső Dániel rendezésében. Napfény kettőnknek címmel Réthly Attila rendezésében romantikus vígjáték kerül színre, Pierre Sauvill furcsa párosát Szervét Tibor és Sipos Vera játssza. Egy szerelem pillanataiba enged bepillantást Lévai Katalin Párnakönyvének színpadi adaptációja.

A Budapesti Fesztiválzenekar a Rózsavölgyi Szalonban nyitja meg belvárosi zenei klubját. A Rózsavölgyi Classic sorozatban a Magyar Állami Operaház zenészei is koncertet adnak.

Csaknem februárig szinte teljesen kész a program – jegyezte meg Zimányi Zsófia művészeti vezető, csak egy-két közreműködőt keresnek még. Annyi bizonyos, hogy Ljudmila Ulickaja Odaadó hívetek, Surik című könyvének dramatizált változatában Margittai Ági játszik, Bagó Bertalan rendezi a decemberi premiert.

December 29-én lesz 100 éve, hogy a Rózsavölgyi és társa a Szervita tér 5. szám alá költözött. Aznap mutatják be Bánki Iván most formálódó dokumentumjátékát, amelynek témája a cég kottakiadói, hangversenyrendezői tevékenysége és az 1900-as évek szalon élete.

Februárban Mark St. Germain amerikai író darabját adják elő, amely Freud és C. S. Lewis vitájáról szól. Dürrenmatt A rajongó című művében Gálvölgyi János és Papp János látható, Katarina Mazetti A pasi a szomszéd sír mellől című könyvéből Für Anikó számára készül színpadi változat.

A Rózsavölgyi Szalon április 11-i megnyitása óta 45 előadást – köztük 12 könyvbemutatót – tartottak, a legsikeresebbek a saját produkciók voltak – hangoztatta Zimányi Zsófia. Befogadtak egy jótékonysági árverést is az SOS Gyermekfalu számára. „550 ezer forint gyűlt össze, elhatároztam, ezután minden évben megtartjuk az árverést” – hangsúlyozta a művészeti vezető.

Anna Gavalda Szerettem őt című regényének színpadi adaptációja Györgyi Anna és Szilágyi Tibor előadásában volt látható, Udvaros Dorottya első önálló estjével lepte meg közönségét, Jordán Tamás átértelmezte a stand up műfaját kedvenc verseivel és színházi történetekkel. Ezeket az előadásokat az őszi évadban is műsorára tűzi a Rózsavölgyi Szalon.

Folytatják a nagysikerű Pár-Beszéd című sorozatukat, a zenés irodalmi estjeiken Spiró György, Szőcs Géza, Parti Nagy Lajos, L. Simon László, Selmeczi György, Másik János, Matkó Tamás, Rátóti Zoltán és Fülei Balázs lesznek a vendégeik.

Fotó: Csanda Mária

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top