Archív

Magyar alkotók a poznani Malta fesztiválon

J M  Coetzee by Kubik

Mundruczó Kornél J. M. Coetzee prózájának színpadi feldolgozásával utazik Poznanba.

A Mundruczó Kornél rendezte, Szégyen című előadás mellett Salamon Eszter és Ladjánszki Márta táncprodukcióit is bemutatják a kedden Poznanban kezdődő Malta színművészeti fesztiválon, amelyen a szabolcsi roma Parno Graszt zenekar is fellép.

A július 7-ig tartó seregszemle legjelentősebb eseményei között a szervezők Nicholas Lens flamand zeneszerző Slow Man című operájának világpremierjét emlegetik. A Nobel-díjas John Maxwell Coetzee prózája alapján írt színpadi mű a dél-afrikai író azonos című könyvének adaptációja, melyet a lengyel Maja Kleczewska rendezett.

A www.malta-festival.pl honlapon ismertetett program kiemelt rendezvényei között szerepel az amerikai Faith No More együttes egyetlen idei lengyelországi koncertje, illetve a szemle záróelőadása, amellyel a fesztivált 20 évig vezető Lech Raczak búcsúzik igazgatói szerepétől.

Mundruczó Kornél is J. M. Coetzee prózájának színpadi feldolgozásával utazik Poznanba. A valóságshow stílusban megrendezett Szégyen a rendező szerint Európa legaktuálisabb problémáival, azaz a kulturális dominancia és a gyarmatosítás következményeivel szembesíti a közönséget.

A fesztivál szervezői külön kiadványt szenteltek a dél-afrikai írónak, aki a rendezvény után veszi át a helyi egyetem díszdoktori címét. A könyvben egy Mundruczó-interjút is publikáltak a Szégyenről.

Ladjánszki Márta független budapesti koreográfus Josha című lengyel-cseh-magyar táncprodukciójával mutatkozik be. A Berlinben élő Salamon Eszter táncos és koreográfus már másodszor szerepel a fesztiválon: öt éve a Magyar táncok című előadással jelentkezett, idén a Dance for Nothing című produkcióját viszi Poznanba.

Az ötnapos seregszemle egyik estéjét a roma kultúrának szentelik a szervezők. Elképzeléseik szerint így tudják összefogni a fesztivál európai szálait az ázsiai témakörrel foglalkozó projektekkel. A koncerten indiai, egyiptomi, görög és spanyol zenészek mellett a Parno Graszt is fellép.

Forrás: MTI

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top