Archív

Eredeti Jack Daniels-recept egy walesi gyógyfüveskönyvben

Jack

A családja történetét kutató férfi véletlenül fedezte fel a legendás Jack Daniels amerikai whisky receptjét egy 1853-ből származó, gyógyfűfőzetek receptjeit leíró walesi könyvben.

Az 54 éves üzletember, Mark Evans genealógiai kutatásai során bukkant a könyvecskére, amelyet Daniel’s vezetéknevű ükanyja írt, aki afféle “füvesasszony” volt a dél-walesi Llanelliben. Az ő veje elhagyta a kisvárost, hogy a Tennessee állambéli Lynchburgba költözzön, ahol három évvel később a Jack Daniels lepárló megépült. Maga a főzde is elismeri, hogy alapítói Walesből származnak.

Evans szerint ősének jegyzetei “klappolnak” a világ legnagyobb számban eladott whiskeyének összetevőivel. “Egészen biztos vagyok benne, hogy üknagyim könyvében az eredeti receptet találtam meg. És mivel ükanyám 1853-ban írta a könyvet, a Jack Danielst pedig 1866-ban alapították, megelőzi a whiskeyt” – jelentette ki.

Evans nagyanyja, a most 97 éves Lillian Daniels Probert, aki jelenleg is Llanelliben él, emlékszik saját nagyanyjára, amint orvosságok és kenőcsök készítésekor használta a könyvet.

“Még egy kapcsolat van, nagyanyám nagyapjának a testvére – az én üknagybácsikám – kivándorolt Amerikába, és leszámítva néhány levelet, senki sem hallott róla később. Ez abban az időben történt, amikor a Jack Danielst megalapították, és még fontosabb, hogy annak idején őt mindenki John +Jack fiú+ Daniel’snek hívta” – mondta el Evans.

Forrás: MTI

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top