Archív

Tolass, nyanya

Épít versenyautót fehérből, vonatot, beül bácsi, nem passzol össze, nézd, nyanya, kész a mesevonat! – Darabos Enikő babablogja

Ébredés

Apaoly? Apa volt oly bátor, hogy elment dolgozni. Méty? Mert elkezdődött a hét, mennie kell. Métazét? Nem métazért, hanem miért. Méty? Mert hétköznap apa dolgozni megy. Autóval? Autóval. Épít versenyautót. Jó, építs. Nézd, nyanya, kész! Aha, nagyon szép kis versenyautó, de mondtam már, hogy a versenyautó alacsony, hogy gyorsabban tudjon menni. Fehérből épít. Jó, építs fehérből. Épít versenyautót fehérből, vonatot, beül bácsi, nem passzol össze, nézd, nyanya, kész a mesevonat! Látom, kincsem, nagyon szép kis mesevonat. Ki utazik rajta? Manó, elmegy vásárba, kipuppan kerék. Jó, menjünk reggelizni.

Reggeli

Vedd fel a papucsod, nézd, ott van. Bal lábi, jobb lábi, nem megy, nyanya. Várj, segítek. Kakaóóóóót! Adó kakaóóót! Adok, kicsim, már oda is tettem. Ülj be a székedbe. Oly macis szék? Fürdőbe? Igen, a fürdőben lehet. Adó kakaóóót, nyanya! Adok, kicsim, de ki kell hűtenem. Nem keeell! De kell! Adó kakakóóót! Adok, kincsem, mindjárt kész. Mooost! Jó, tessék, de forró. Nem forró! De, forró. Fújjad egy kicsit. Nyanya fújja! Nem, te fújd. Nyanya fújja!!! Én már fújtam, most te jössz. Nem bili! De miért nem? Nem bili! De mikor alig várja a bili, hogy egy kicsit foglalkozz vele. Egész nap csak erre vár, mikor jön Máté kakálni. Nyanya, kééész! Biztos? Kééész! Kakáltál? Mmm. Jó, én elhiszem neked, nézzük meg. Hát, ebben nincs semmi, üldögélj még egy kicsit. Adó ninút. Adom a ninút. Brrr, ninú, ninú, nyanya, kééész! Kicá Máté, kicá! Van kaki? Mmm. Na, lássuk. Tényleg van, ú, de még mekkora, ügyes vagy, kicsim. Ide hajol. Jó, hajolj ide, megtörlöm a feneked.

Anya kávézik

Kiborítom ki az építtőt! Jó, borítsd ki. Kiborítta az összeset! Látom, hogy mind kiborítottad. Épít vonatot. Jó, de aztán hosszú legyen az a vonat, anya megissza addig a kávéját, és elolvassa, mi hír a nagyvilágban. Ide jön a kisautó, brrr, ninú, ninú, másik kisautó, ideteszi, másik iisautó, brrr, nyanya, nézd! Hú, de szépen sorba álltak az autók! Gyere, induljunk a piacra. Motorval? Nem, autóval. Autóval? Autóval.

A piacon

Ejjó zene! Tetszik? Mmm. Na, aztán, itt találjunk valahogy parkolóhelyet. Á, nem hiszem el. Menj már. Na, most mit jössz, hát nem tolatni akartál? Ja, hogy jön a másik szembe. Akkor tolatok én. Tolass, nyanya. Mit mondtál? Tolass, nyanya. Tolatok, hát, tolatok, látod. Emmi? Málna, kicsim. Kérsz málnát! Kérsz? Mmm. Mámé hozza. Te akarod hozni? Mmm. Nem nehéz? Nem.


Ebéd előtt, a homokozóbanhomokozo jun27

Teerautó jön, mrrr, kimarja földet, brrr, bácsi belül, bekapcsol motor, brrr, bácsi beül, visz a vásárba, traktor jön, brrr, lapáttal teszek homokot, nyanya, nyanya, micsinál? Főzöm az ebédet, kincsem. Brrr, teerautó jön, mi volt ez, nyanya, mi vót ez? Micsoda, nem hallottam semmit. Megijedtél, nyanya, megijedtél. Ne ijedj meg, kicsim, itt vagyok. Madáj! Madáááj! Madáj vót! Igen, de szegény szívbillentyűzavart kapott a kiáltásodtól. Madááááj! Felül a motojja, motoj, motoj, brrr, fékfék.

Délutáni alvás

Mit olvassunk? Vavót. Melyiket? Esernyőt. Jó. Az úgy volt, hogy… Ki jött el játszani a vavóval és az esernyővel? Bépa, süni, csigabiga, nyuszi, kisegér, süni, nyuszi, vavó. Igen, és mit adnak a gyerekek a dinnyeárus bácsinak? Pízt. És mit kapnak cserébe. Dinnyét. Ügyes vagy, dinnyét esznek, nézd, felszeletelte a vavó. Hány szelet dinnye van a földön? Egy, tető, néégy, tető.

Ébredés után

Menjünk vitorlával! Hova menjünk vitorlával? Usziba. Nagy usziba. Megyünk majd hétvégén a tóra. A tója? A tóra. Méty? Mert a tóban elfér a kajakunk. Kajakval? Kajakkal. Nem vitorlával? Nem vitorlával. Méty nem vitorlával? Mert nincs vitorla a kakajkon. Méty nincs? Mert a kajaknak nincs szüksége vitorlára. Méty? Menyjünk futóbicivel. Futóbiciii! Óvatosan, kicsim, fékezz. Fékfék. Zelmaoly? Zelma otthon van az anyukájával. Méty? Menjünk Zelmáoz!

Futóbicivel a tónál

Gyeje, nyanya, nyanyaaa, gyeje! Jövök, kicsim. Menjünk gyojsan! Jó, most mehetsz gyorsan. Mrrrrrrr, gyojsan, gyojsan. Nyanya, gyejeee! Jövök, jövök, fékezz, lejtő jön. Lejtő? Lejtő. Mé lejtő? Mrrrrrrrr. Emmivót? Kakukk. Kakukkmadáj? Az, kakukkmadár. Kakukk, kakukk. Mrrrrr. Menjünk usziba? Most nem megyünk, mert nincs elég meleg. Méty? Mrrrrrrr. Madáj, madáj, oly madáj? Elrepült, megijedt tőled. Megijedt? Meg. Mrrrr. Emmi, nyanya, emmi? Toboz, fiam, toboz. Toboz? Az. Mé toboz? Mér toboz, mér toboz, mert a mókus ledobta. Méty? Mert már megette a fenyőmagot belőle. Méty? Mert éhes volt. Menjünk játszótérre, nyanya? Menjünk.

vavotnezi jun27

Vacsora

Enni ebédet! Éhes vagy, vacsoráznál? Mmm. Kérsz sajtot? Sajtibajtit, mmm. Adó macisajt, nyanya. Nem ke, nyanya. Kérsz joghurtot? Mmm. Ne kapirgáld a tetejét, ha éhes vagy, egyél. Nem ke, nyanya. Sonkát? Mmm. Vonat, brrr, kígyó, nyanya. Jaj, Máté, ne játssz az étellel. Nézzünkvavót! Jó, nézz egy kis vavót. Emmi? Az órás. Ejjó, nyanya. Emmi? A buldózeres. Bujdózej? Buldózer. Ennemjó, nyanya.


Fürdés, altatás

Gyere, Máté, megyünk fürdöni, késő van. Neheeheeeheem. Mééég vavót! Majd holnap, nézel holnap is vavót. Olnap? Holnap. Neheeheeem. Macisajtot, eszel macisajtot, nyanya. Nem, megyünk fürödni. Neheheheeem. Iszok vizet, iszok vizet, nyanya. Fel a kezekkel. Oly bépa? Oly lilatacsa, nyanya, oly lilatacsa? Ott van, elbújt a hab elá. Ebújt? El, nézd csak. Oly vaúvaú? Beül csónakba, lilatacsa, sárgatacsa, bépa, vaúvaú, alacska, oly alacska, nyanya, oly alacska? Jó, gyere, kiszállás. Nem kicá, még úszok. Úszok, úszok. Jó, kiúsztad magad, Máté? Adó mosítót, adó mosítót. Mindjárt adom a fogkefédet, várj, vedd fel a pizsamát. Adó mosítót, Mámé mossa, Mámé. Jó, mosd meg te, te jól dörzsöld meg, alaposan. Mmm. Szijapapa, szijapapa, szijapuszi. Mit olvasunk? Maszatot. Vonatost. Emmiemmi? Az ütközője, ott kapcsolják össze a kocsikat. Aki nem hiszi, járjon utána. Nem.

Da capo al fine.

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top