Archív

Remake: az egri vár ostroma

EGRI21

Újrajátsszák az egri vár ostromát az 1552. évi sikeres várvédelem 460. évfordulója alkalmából a július 27. és 29. között tartandó Végvári vigasságok elnevezésű történelmi fesztiválon.

Szécsényi Orsolya, a Dobó István Vármúzeum helyettes vezetője az eseményt beharangozó szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy a várjátékok előtt castingot tartanak július 21-én az egri Uránia moziban, hogy kiválasszák például a Jumurdzsákot, Bornemissza Gergelyt, Vicát és Sárközit megszemélyesítőket.

Csillag Tamás, az Egri Vitézlő Oskola haditorna egyesület képviselője arról szólt, hogy a közönség nemcsak kézitusát láthat, korabeli fegyvereket, például keréklakatos pisztolyt, kanócos muskétát és ágyúkat is használnak a mintegy 100 szereplő közreműködésével megelevenedő csatában. Ezen kívül felvillantják az Egri csillagok című regény emlékezetes jeleneteit is. A közönség például Dobó Istvánnal együtt teheti majd le a várvédők legendás esküjét.

Rázsi Botond, a város alpolgármestere azt hangsúlyozta, hogy a Végvári vigasságok lesz az első olyan nagy rendezvény, ahol a város új logójával és egységes arculati jegyeivel mutatkozik be.

A márkaépítés jegyében július 26-án egy ajándékboltot nyitnak a Dobó téren, a városháza épületében, ahol a város bástyát formázó logójával ellátott ajándéktárgyak és helyi termelők által előállított, szintén logóval díszítet élelmiszerek vásárolhatóak majd meg – mondta az alpolgármester.

Szintén az évforduló alkalmából láthatja a közönség három alkalommal – augusztus 3-án, 4-én és 11-én – a várban az Egri csillagok című musicalt.

Forrás: MTI

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top