Archív

A Szókratész védőbeszédét Athénban mutatják be

kepek akropolis2 1263546954

Az ókori Görögország egyik legfontosabb írását, Platón Szókratész védőbeszéde című művét történelmi helyszínen, Athénban, az Akropolisz közelében mutatják be nyáron.

A Szókratész védőbeszédét a broadwayi veterán rendező, Loukas Skipitaris vitte színre, a címszereplőt a New York-i Görög Színház alapítója, az Emmy-díjas Yannis Simonidis alakítja. A rendezést először 2004-ben mutatták be New Yorkban, azóta tizennégy országban 6 nyelven 250 alkalommal mutatták be a darabot – olvasható a The Archaeology News Network (http://archaeologynewsnetwork.blogspot) régészeti hírportálon.

A görög fővárosban tizennégy angol nyelvű előadást tervez Yannis Simonidis az Athéni Egyetem Múzeumában, amelyek után a nézők és a színész között párbeszéd bontakozhat ki, hogy Szókratész módjára megvitassák a világ dolgait. A darabot a nyár folyamán több vidéki görög városban is bemutatják.

A Kr.e. 399-ben írt Szókratész védőbeszéde Platón alkotói korszakának első feléből származik. A dialógus Szókratész perét – a vádolók álláspontját, és a filozófusnak a vádakra adott válaszát – mutatja be, ahogy tárgyalja a halál természetét is.

Forrás: MTI

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top