Archív

Mihail Bulgakov regényhősei egy moszkvai közlekedési táblán

Bulgakov

Mihail Bulgakov Mester és Margarita című művének szereplői – Woland, Korovjov és Behemót – szerepelnek azon a moszkvai közlekedési táblán, amelyet ismeretlenek állítottaka regény első fejezetének helyszínén, a Patriarsije Prudi parkban.

Egy közlekedési tiltótábláról van szó, amelyen vörössel húzták át a három alakot, a felirat pedig azt hangsúlyozza, hogy Ne álljunk szóba ismeretlenekkel! – olvasható a NEWSru (http://www.newsru.com) orosz hírportálon.
A mesterséges tó, a „pátriárka tava” környékén játszódik a regény első fejezete, amelynek épp a Ne álljunk szóba ismeretlenekkel címet adta a szerző. A Patriarsije Prudi környékén bukkan fel két vazallusával először a magát hol feketemágusként, hol történész-konzultánsként bemutató Woland professzor, akinek személyében a Sátán érkezik a Bulgakov-korabeli, a 1930-as évek Moszkvájába, és előre megjósolja a tó környékén sétálgató Berlioz lapszerkesztőnek, hogy még aznap este meghal, Iván Nyikolajevics „Hontalan” költőnek pedig, hogy elmegyógyintézetbe kerül.
A moszkvai központi adminisztratív körzet prefektúrájának sajtószolgálata szerint nem távolítják el a táblát.
„Senkit sem zavar, ráadásul minden arra járót emlékeztet Bulgakov halhatatlan regényére” – hangsúlyozták a prefektúra képviselői.
A Facebookon viszont terjednek azok a felvételek, amelyek a táblaállítást örökítették meg. Az ötletgazdák szerint igazságot szerettek volna szolgáltatni az írónak, mivel a Patriarsije Prudi környékén eddig nem állítottak emléket Bulgakov regényének.

Forrás MTI, fotó: facebook

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top