Archív

Sanghajban versenyez Török Ferenc Isztambul című filmje

10-szezon

A szombaton megnyíló sanghaji filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozik be először a nemzetközi közönségnek Török Ferenc Isztambul című filmje. A fesztivál zsűrijének Pálfi György is tagja.

A Magyar Filmunió csütörtöki tájékoztatása szerint az A-kategóriás filmmustra június 18-án tűzi műsorára a Moszkva tér, a Szezon és az Overnight című filmek rendezőjének új alkotását. A holland és török közreműködéssel született film főszerepeit Johanna ter Steege, Lukáts Andor és Yavuz Bingöl alakítja. A sanghaji díszbemutatón a rendező, Kántor László producer és Yavuz Bingöl is részt vesz.

Az Isztambul sanghaji szereplését az European Film Promotion (EFP) támogatja, amelynek a Magyar Filmunió – a Magyar Nemzeti Filmalap nemzetközi részlege – is tagja. A fesztiválon összesen nyolc európai filmet mutatnak be az EFP segítségével.

A sanghaji filmfesztiválon június 16. és 24. között háromszáz filmprodukciót vetítenek 14 különböző programban. A versenyfilmes zsűri elnöke idén Jean-Jacques Annaud francia filmrendező. A fesztivál fődíjáról, az Arany Serlegről döntő testület tagjai között Pálfi György filmrendező is ott ül majd.

Forrás: MTI

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top