Archív

JAK Piknik 2012 – „Zeneirodalom”

piknik

A József Attila Kör Irodalmi Egyesület (JAK) hagyományos könyvheti rendezvényét, a JAK Pikniket idén a Zeneakadémia Zeneszerzés Tanszékével közösen a FUGA – Budapesti Építészeti Központban (1052, Budapest, Petőfi Sándor u. 5.) rendezi meg 2012. június 8-án (péntek) 18.00.-tól.

A hagyományokhoz híven a JAK Pikniken bemutatásra kerülnek azok a fiatal tehetséges írók és költők, akiknek az első kötete a könyvhétre jelenik meg. Áfra János Glaukóma című verseskötetéhez, Bencsik Orsolya Akció van!, Berta Ádám Egon nem fáradt című novelláskötetéhez és Czapáry Veronika Anya kacag című regényéhez a Zeneakadémia alkalmazott zeneszerzés szakos hallgatói: Lustyik Ákos, Bakk-Dávid László, Kovács Adrián és Mátyássy Szabolcs komponáltak vonósnégyesre rövid zeneműveket.

A JAK Pikniken elhangzó zenei alkotások nem klasszikus megzenésítések, hanem az irodalmi művek inspirálta zenei reflexiók. A közreműködő vonósnégyes tagjai, akik a műveket előadják: Oszecsinszki Román – 1. hegedű, Bodor Gábor – 2. hegedű, Apró Ágnes– brácsa, Takács Ákos– cselló. Az első kötetes szerzők köteteiből Fekete Kata és Adorjáni Bálint színművészek olvasnak föl részleteket. Az est háziasszonya: Hercsel Adél.

Részletes program:

18.00. – 18.15. – Ünnepi köszöntőt mond Gaborják Ádám, JAK elnöke.

18.15.-18.45. – Bencsik Orsolya Akció van! (JAK+PRAE.HU+Forum) című kötetéből Fekete Kata olvas föl részleteket, elhangzik Lustyik Ákos kompozíciója, majd Bencsik Orsolyával Hercsel Adél beszélget.

18.45. – 19.15 – Berta Ádám Egon nem fáradt (Kalligram) című kötetéből Adorjáni Bálint olvas föl, elhangzik Bakk-Dávid László kompozíciója, majd Berta Ádámmal az est háziasszonya beszélget.

19.15. – 19.30. – szünet

19.30.-20.00. – Áfra János Glaukóma (JAK+PRAE.HU) című verseskötetéből Adorjáni Bálint olvas föl verseket, elhangzik Kovács Adrián kompozíciója, és Áfra Jánossal az est háziasszonya beszélget.

20.00. – 20.30. – Czapáry Veronika Anya kacag (Jelenkor) című regényéből Fekete Kata olvas föl részleteket, meghallgatjuk Mátyássy Szabolcs a regény inspirálta kompozícióját, és Czapáry Veronikát az est háziasszonya kérdezi a regényéről.

20.30. – 21.00. – fogadás a FUGÁ-ban.

A József Attila Kör 1989 óta tevékenykedik fiatal írókat, költőket, kritikusokat, irodalomszervezőket, irodalomtörténészeket, szerkesztőket, műfordítókat tömörítő érdekvédelmi szervezetként. A JAK a hazai és határon túli magyar irodalom és kulturális élet érdekében szakmai programokat és a nagyközönségnek szóló irodalmi, kulturális rendezvényeket szervez, könyvek és folyóiratok kiadásával foglalkozik, valamint szerepet vállal a szakmai döntéshozó fórumok munkájában.

A Zeneakadémia a 2011/2012-es tanévben a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel együttműködve Alkalmazott zeneszerzés tanszéket indított el, hogy a színházi és a filmes szakma számára képezzen zeneszerzőket. A JAK Pikniken Fekete Gyula és Tallér Zsófia vezető tanárok I. évfolyamos tehetséges hallgatójával ismerkedhetünk meg.

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top