Archív

„Könyvmegállók” létesülnek Óbudán

Jelen05.31

Ingyenesen használható, mindenki számára nyitva álló könyvszekrényt, „könyvmegállót” állítanak Óbudán Aquincumban és Csillaghegyen június 6-án, szerdán.

A mindig nyitva álló, bárki által használható könyvszekrényt Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, az Óbudai Platán Könyvtár és a csillaghegyi KultúrMontázs Civil Egyesület helyezi ki a kerület két forgalmas közterületére; itt bárki kivehet és betehet könyveket. Az Aquincumi KönyvMegálló a Római tér 1., a Csillaghegyi KönyvMegálló a Mátyás király út 5. előtti területen lesz.

Ezzel Óbuda is csatlakozik ahhoz az olvasásnépszerűsítő programhoz, amely Európa több városában már sikeresen működik – közölte az önkormányzat hétfőn az MTI-vel.

A Németországból indult mozgalom az elmúlt 2-3 évben számos német, osztrák és svájci városban meghonosodott, az első szekrényeket 1990-ben állították fel a németországi Darmstadtban és Hannoverben. A program keretében önkormányzatok és civil szervezetek a városok fontosabb csomópontjaiban könyvesszekrényt, könyvesfülkét állítanak, amelyeket a „Hozzál egy könyvet, Vigyél egy könyvet” logikájában a helyi lakók használnak, onnan könyveket kivéve, helyére saját könyvet betéve.

A felhívás eredti szövege:

HOZZA, VIGYE, OLVASSA!

Csillaghegyi KönyvMegálló június 6. délután 5 órától!

HOZZA el azt a könyvet, amit már nem olvas otthon, de másoknak ajánlana!

VIGYE el azt könyvet, ami megtetszett, és OLVASSA el!

knyvesTrafik 003Biztos van Önnek olyan könyve otthon, amit szívesen olvasott, de már régen nem vette le a polcról. Biztos van olyan könyve, amit megosztana másokkal. Ha így van, hozza el ide a könyvespolcra, helyezze be, hogy másoknak is elérhető legyen!

Ha talál a polcon olyan könyvet, ami felkelti az érdeklődését, akkor vegye el, vigye el és olvassa el. Minden Ön által hozott olvasni való helyett egy könyvet válasszon, így másoknak is jut a könyvespolcról.

Kérjük, figyeljen arra, hogy 1 hozott könyv helyett 1 könyvet vigyen el! Ennek betartásával hosszútávon is betöltheti a szekrény a közös könyvespolc szerepét!

Kérjük, segítsen a KönyvMegálló rendben tartásában. Ez a kezdeményezés mindannyiunké. Ennek működése közös érték, vigyázzunk rá együtt! Ha látja, hogy valaki megrongálja a szekrényt, vagy a könyveket, jelezze a lenti telefonszámon!

Kérjük, csak olyan könyvet hozzon, amit saját családjának is ajánlana! A polcra ne helyezzen újságokat, magazinokat, és a tankönyveket is vigye az iskolai könyvcsere akciókra!

A KönyvMegállót megálmodta a csillaghegyi KultúrMontázs Egyesület és a Platán Könyvtár, megvalósítását segítette az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat. Javaslataival, illetve probléma esetén hívja a +36-20-778-3939 telefonszámot!

A képeken a könyves trafik egykor, és a helyszín ma.

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top