Archív

Csaknem 150 könyvheti program Szegeden

csongrad-megye-szeged-reok-palota

A 83. Szegedi Könyvhéten idén a felnőtt mellett a gyermekprogramok is kiemelt szerepet kapnak.

A programok zöme a Reök-palota előtti téren és a Kölcsey utca egy részén zajlik majd, ahol kéttucat sátorban kínálnak olvasnivalót a kiadók, könyvkereskedők. Emellett mintegy húsz további helyszín – kávéházak, művelődési intézmények, klubok, egyetemi épületek és a múzeum – is otthont ad a rendezvényeknek június 7. és és 11. között – hangzott el a könyvhétről csütörtökön tartott sajtótájékoztatón a főszervező Somogyi-könyvtárban.

A gyermekeknek és szüleiknek olvasó-és játszóliget kínál hasznos és szórakoztató elfoglaltságokat a XI. Gyermekkönyv-napok alkalmából. A kicsiknek szóló rendezvények között idén is megválasztják a Könyvkirályt június 8-án a városházán, ahol a legtöbbet olvasó gyermek fejére kerül a korona.

Az ünnepi könyvhéten számos neves alkotó jelenik meg. A június 7-i megnyitón Berecz András mesél a Reök-palota előtti téren, de ott lesz Lackfi János, Paulovkin Boglárka, Darvasi László, Szilasi László, Závada Pál, Spiró György, Podmaniczky Szilárd is.

Különleges kiállítások nyílnak majd a Somogyi-könyvtárban: gyermekkönyv illusztrációkból-, illetve Szegeden született könyvek illusztrációiból nyílik tárlat. Az aktuális könyvújdonságok bemutatása, kulturális programok, dedikálások mellett beszélgetéseket és zenei előadásokat, táncos előadásokat is szerveznek.

A Somogyi-könyvtár évek óta külön részt biztosít honlapján a könyvhétnek. Idén is így van ez, ami azt jelenti, hogy a programok iránt érdeklődők nap, programtípus, szerző, könyvcím vagy akár helyszín alapján is tudnak keresni a rendezvények közt.

Forrás: MTI

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top