Archív

Zenés színházi előadás készül a Jadviga párnájából

zavada02

Aszövegkönyv – ugyancsak Závada Pál tollából – dalszövegekkel egészült ki, amelyekhez Szokolay Dongó Balázs szerzett a regény atmoszférájához illő, a magyar és szerb népzenéből táplálkozó zenét.

A Závada Pál regényéből készülő zenés színházi előadás lesz az Orlai Produkciós Iroda első premierje a 2012/13-as évadban.

A darab bemutatóját Ónodi Eszterrel a címszerepben, október 13-án tartják a Belvárosi Színházban.

Ondris és Jadviga különös szerelmi történetét a Belvárosi Színházban ősszel tűzik műsorra, de a próbák már májusban elkezdődtek – olvasható az Orlai Produkciós Iroda MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint Závada Pál felidézi, a könyv megjelenése, sikere után hamar megkeresték, hogy nem akarja-e színpadra adaptálni a regényt, őt azonban nem inspirálta a regény puszta adaptációja. Ám amikor felmerült, hogy zenés színházi formában kellene újrafogalmazni a történetet, azt már izgalmas feladatnak találta – idézi az írót a közlemény.

A zenés előadáshoz a szövegkönyv – ugyancsak Závada Pál tollából – dalszövegekkel egészült ki, amelyekhez Szokolay Dongó Balázs szerzett a regény atmoszférájához illő, a magyar és szerb népzenéből táplálkozó zenét.

Závada Pál regényéből 2000-ben film is készült Deák Krisztina rendezésében, Bodó Viktor és Tóth Ildikó főszereplésével, amelyben Ónodi Eszter Jadviga legjobb barátnőjét, Irmust alakította. Az Orlai Produkciós Iroda előadásában Ónodi Eszter a címszerepben lesz látható, Ondrist pedig a Pesti Magyar Színház társulatának tagja, Pál András alakítja majd. Az előadás főbb szerepeiben Pokorny Lia, Takács Kati, Gáspár Sándor, Lukáts Andor, Szikszai Rémusz és Lábodi Ádám lesznek láthatóak.

A zenés-színházi elemeken kívül az előadás érdekessége az is, hogy a színészek több szerepben is feltűnnek. Az előadást Hargitai Iván rendezi, aki másodszor dolgozik az Orlai Produkciós Irodával: korábban Az isteni Sarah című előadást rendezte Vári Éva és Gálffi László főszereplésével.

A Jadviga párnája című előadás díszlettervezője Cziegler Balázs, jelmeztervezője Kárpáti Enikő, dramaturgja pedig Lőkös Ildikó.

Forrás: MTI

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top