Archív

Álomcsalogató művészeti projekt: a „levegőhotel”

Leveghotel

Álomcsalogató művészeti projekttel rukkolt elő a Time Circus belga művészcsoport: „levegőhoteljükben” különleges élménnyel várják egy éjszakára a látogatókat.

Az AirHotel május közepétől június elejéig első ízben Nagy-Britanniában, a norfolki erdőben vert tanyát. A „létesítményt” egy szokatlan szálloda, művészeti installáció, performansz és menedék keverékeként lehetne jellemezni – számolt be a The Guardian online kiadása.

A projekt hét mozgatható szállásból áll, amelyeket újrahasznosított anyagokból készítettek. A mobil „szobák” egy-hat fő befogadására alkalmasak. Jellegzetességük, hogy ballonszerűek, a levegőben lógnak és létrán lehet őket megközelíteni. A szobafoglalás szabályai között szerepel, hogy a vendég nem vihet magával poggyászt. Tiszta ágynemű, kényeztetés, szép álom és egészséges reggeli várja.

Mind a hét szállás saját karaktert kapott: van szerelmi fészek, csillagnézegető és VIP-szoba is. A bejelentkezés után az előadóművészekből álló személyzet körbevezeti a látogatót, aki saját naplót kap álmai lejegyzésére, valamint egy éjjeli lámpát is. A vendégek kényelmét szolgálja a Wellness Machine szaunával és bárral.

„Inkább gondoljuk magunkat a képzelet szcenográfusainak, mint színházcsinálóknak” – magyarázta Sara Dandois, az AirHotel producere. „Építés közben vetődött fel bennünk, hogy vajon a hely, ahol az ember alszik, hatással van-e az álmaira? A levegőben alvás vajon érdekesebbé teszi-e az álmokat?”

A guardian.co.uk szerzője kivételes élményként írta le az AirHotelben töltött éjszakát, bár mint bevallotta, szemhunyást sem aludt, mert egész éjjel zuhogott az eső, és elég magányosnak érezte magát az erdő közepén.

Kapcsolódó oldal: http://www.timecircus.org/en/airhotel

Fotó: Antony Kelly, Forrás: MTI

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top