Archív

Szécsi Noémi a londoni Európai Irodalmi Esten

nemnyi

Szécsi Noémi József Attila-díjas írót a Finnugor vámpír című, angol fordítás alatt lévő regényével meghívták az Európai Irodalmi Estre, amelyet a londoni British Library-ben tartanak szerdán.

Nyolc európai szerző tart felolvasást, köztük Szécsi Noémi, a rendezvény második felében közönségtalálkozó és sajtótájékoztató is lesz.

Szécsi Noémi első regényét, a magyarul 2002-ben megjelent Finnugor vámpírt a zsűri egybehangzóan dicsérte és több mint ötven európai kortárs regény közül választottak ki az eseményre – mondta Végh Gyöngyi, a londoni magyar intézet munkatársa kedden az MTI-nek. Tavaly az Európa Könyvkiadónál már harmadik kiadásban jelent meg a kötet, a szerző Kommunista Monte Cristo című regénye a 2009-es európai uniós irodalmi díj kitüntetettje volt.

A Finnugor vámpír idén októberben jelenik meg angolul a londoni Stork Press kiadó gondozásában. Fordítását a magyar származású Peter Sherwood készíti, aki nemzetközi hírű nyelvész, író, fordító, hungarológus, a nagy-britanniai magyar nyelv- és irodalomoktatás ismert alakja.

A regény angol bemutatója októberben lesz a Manchesteri Irodalmi Fesztiválon, a kötet amerikai és kanadai terjesztési jogát a Marion Boyars Publishers kiadóház a napokban megvásárolta és 2013 májusára tervezi a publikálást az Egyesült Államokban.

A londoni Európai Irodalmi Estet idén is Rosie Goldsmith újságíró vezetésével tartják. Rosie Goldsmith az angliai és külföldi képzőművészetről, az aktuális kulturális eseményekről tudósítja a BBC-t, és aktívan támogatja az európai irodalom nagy-britanniai népszerűsítését – jegyezte meg a munkatárs.

Az Európai Irodalmi Estet immár negyedik éve rendezik meg a londoni British Library-ben. Ezzel egyidejűleg Európában és Ázsiában összesen húsz fővárosban szintén megtartják az irodalmi rendezvényt.

Fotó: Neményi Márton, cocot.hu, forrás: MTI

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top