Archív

Megnyílt a 18. prágai nemzetközi könyvvásár

pragai var 01 resize

Huszonhat ország – köztük Magyarország – mintegy 400 kiadója vesz részt az idei 18. prágai nemzetközi könyvvásáron, amely csütörtök délelőtt nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt.

A négynapos rendezvény első napja már hagyományosan a kiadói szakértőké, könyvkereskedőké és az újságíróké, akiknek lehetőségük van a szakmai tapasztalatok cseréjére, szerződéskötésre, információszerzésre. Péntektől vasárnapig azonban a széles nagyközönség is megtekintheti a kiállított könyveket.

A idei könyvvásár fővendége Románia, amely a könyvkiadókon kívül népes íróküldöttséggel, művészekkel, népi művészegyüttesekkel, filmekkel és gasztronómiai rendezvényekkel is képviselteti magát. Az íróküldöttség tagjait felsoroló listán a romániai, erdélyi magyar irodalom képviselőinek neve nem található.

A prágai pihenő és szabadidőpark központi épületében, az Ipari Palotában, illetve a prágai színházakban és mozikban a nagyszabású könyvkiállításhoz kapcsolódó számos kulturális, elsősorban irodalmi rendezvényre kerül sor a hét végén.

A nemzetközi könyvvásár legnagyobb kísérőrendezvénye a nemzetközi irodalmi fesztivál, amelyen ezúttal 28 ország írói vesznek részt. Tematikailag az irodalmi fesztivál a Fekete-tenger környéki országok és nemzetek irodalmára koncentrál.

A prágai nemzetközi könyvvásár nagy érdeklődésnek örvend, s az utóbbi években átlagban 15-20 ezer ember kereste fel. Az idén is hasonló érdeklődésre számítanak a rendezők.

MTI

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top