Archív

Képregényfesztivál a Millenárison

kpregny

Kiállítások, előadások, vetítések és képregényes rögtönzések is színesítik szombaton a nemzetközi képregényfesztivál programjait a Millenáris Teátrumban Budapesten.

Lengyelországot Piotr Kasinski, a lódzi képregényfesztivál igazgatója, valamint Tomasz Tomaszewski és Robert Trojanowski képregényrajzolók képviselik. Az osztrák Radar és Tonto Comics színeiben Simon Haussle, Szlovákiából pedig Radovan Sensel és Batay László, azaz az F_art Comixes csoport vesz részt az eseményen. Az érdeklődők találkozhatnak hazai képregényrajzolókkal és -írókkal, köztük a Korcsmáros Pál-díjas Felvidéki Miklóssal és a fesztivál dizájnját jegyző Fritz Zoltánnal.

Újabb ötletekkel és villámgyorsan végrehajtandó feladatokkal folytatódik a tavalyi fesztiválon nagy sikert aratott Comic Battle sorozat: nyugodtabb körülmények között, de rövid idő alatt készülnek majd helyben képregények megadott témára – olvasható a www.kepregeny.info oldalon.

A kiadók ezúttal is több újdonságot – egyebek mellett Majd, ha Fagy!, Charax 3: Enumeratio, Fekete-Fehér Képregénymúzeum 10: Sajdik Ferenc, Kalyber Joe 2 felújított változat, Marvel + 3, Papírmozi 6, Rocksztár leszek, mama!, Sötét kor 1, Walking Dead 4. – időzítettek a fesztiválra, és számos korábbi kiadványt jelentős kedvezménnyel kínálnak.

A rendezvény napján a helyszínen három kiállítás is várja a közönséget: a Lipcsei Könyvvásárra készült nemzetközi Comics and Comments-leporellók, a finn kezdeményezésre készült Nordicomics és egy különleges tisztelgés Pókember és társai előtt. Harza Tamás az 50 éves Pókemberről tart előadást, Felvidéki Miklós, a lengyel Robert Trojanowkski és Tomasz Tomaszewski saját munkamódszerét mutatja be. Kránicz Bence, Nagy Krisztián és Rusznyák Csaba az idei képregényfilmeket ismerteti meg az érdeklődőkkel, Korcsmáros Gábor pedig a Rejtő-Korcsmáros sorozat készülő kötetéről beszél. A rendezvényen lehet majd fotózkodni a megjelenő cosplayesekkel és kivonul az 501-es légió Darth Vader felügyeletével.

Ezen a napon adják át az előző naptári év legjobb képregényeit jutalmazó Alfabéta-díjakat három kategóriában: kép-regény, kép-novella és kép-sor. Ugyancsak a fesztiválon hirdet eredményt a Magyar Kerékpárosklub Bringázz a Munkába! képregénypályázata is.

MTI

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top