Archív

Könyvbemutató, táncelőadás és konferenciák a portugál nyelv napján

Könyvbemutatót, ismeretterjesztő és táncelőadásokat, valamint konferenciát szerveznek a portugál nyelv napjának tiszteletére kedden az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán.

A program délelőtt 10 órakor ünnepélyes megnyitóval kezdődik az ELTE Múzeum körúti épületében, az eseményen részt vesz Lizeth Satumbo Pena, Angola nagykövete, Sérgio Eduardo Moreira Lima, Brazília nagykövete és António Jorge Mendes, Portugália nagykövete – adta hírül közleményben a budapesti brazil nagykövetség kulturális részlege.
Az esemény Az Álomvadászok című afrikai elbeszéléskötet bemutatójával folytatódik, majd a portugál nyelvű irodalmak kapcsolódási pontjairól, valamint „Portugálul olvasni a világot: program a luzofón világ számára” címmel tartanak előadást a lisszaboni egyetemek meghívott előadói.
Délután capoeira- és táncbemutatókat rendeznek a szabadtéri színpadon, majd Ismael Miquidade mozambiki fotóművész Mocambique é maningue nice című, a mozambiki mindennapokat bemutató kiállítás megnyitójával folytatódik a program. Sérgio Eduardo Moreira Lima brazil nagykövet előadást tart a capoeira történetéről, ezután pedig mini-konferenciát rendeznek amelyen Rónai Pál műfordítóról emlékeznek meg.
Az egésznapos programot zenés-verses est zárja: a portugál és brazil versek felolvasását Thiago Bertoldi zongorajátéka kíséri, majd ezt követően Carlos Seixas és Carlos Paredes emlékére klasszikusgitár-koncertet ad Mester Sándor a Fészek Klubban.
Az esemény az Angolai Köztársaság nagykövetsége, a Brazil Szövetségi Köztársaság nagykövetsége és a portugál nagykövetség a Portugál Nyelvű Országok Közösségének képviseletében, valamint az Eötvös Loránd Tudományegyetem szervezésében valósul meg.

MTI

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top